Quartiers d'O zet tent op in de Vuurtorenwijk

Ieder jaar bereiden Theater Aan Zee, kleinVerhaal, De Grote Post en KAAP samen met bewoners en verenigingen uit een Oostendse wijk hét buurtfeest van het jaar voor: Quartiers d’O!

Afgelopen zomer streken we neer op Touwtrekkersplein in de Konterdam. Deze zomer trekt Quartiers d’O richting de Vuurtorenwijk. Op 1, 2 en 3 augustus 2024 wordt het Sint-Antoniusplein het toneel voor een 2-daags onvergetelijk buurtfeest met circus, theater, muziek, dans en workshops. In samenwerking met buurtbewoners creëren we een cultureel volksfeest dat zijn gelijke niet kent!

Donderdag 1 augustus

Op de vooravond van het wijkfeest Quartiers d'O, gaat het enkel en alleen maar over de zee. Met zeevruchten op de barbecue, woeste verhalen over eb en vloed, deinend op het geruis van de golven openen we Talk of The Town, onze verhalenexpo over de zee op 1 augustus om 19u, op het Antoniusplein Oostende en vanaf dan doorheen de Vuurtorenwijk Oostende op verschillende locaties tot 31 augustus.

Vrijdag 2 augustus

Vrijdag trappen we de avond af met een uitgebreid diner. Wijkbewoners schuiven aan bij De Langste Tafel. Buren bereiden in de week vooraf samen met een professionele kok een gepersonaliseerde wijkmenu voor. Tussen de gangen door verrassen de schrijvers de tafelgasten met verhalen uit de buurt die ze vooraf bijeensprokkelden.

Zaterdag 3 augustus

Op zaterdag wordt het startschot gegeven met de feestelijke bende van 't Schoon Vertier. In de namiddag is er theater en circus met Buurmans Keukenparade (plan-d), Detour (Fred&Bert), Forever Young (Monki & TENT) en muziek van Oostendse bodem. Geniet de hele dag van theater, livemuziek, dans en workshops. Afsluiten doen we met het fantastische Bal Populaire, dansen gegarandeerd!

Kom zeker ook al eens langs op het plein in de wijk vooraf. De acrobaten van Monki & TENT repeteren, tijdens de opbouw van Quartiers d’O, hun voorstelling van zaterdag op Chinese palen in de hoogte.

Ontdek hier de volledige programmatie

We zoeken nog creatieve krachten. Ben jij ook artistiek bezig? Deel je talent, kunde of passie met ons. We zoeken ook enthousiastelingen voor onze bar-, opbouw-  en kookploeg. Vragen of meer info? Mail naar julie.v@theateraanzee.be