Nieuw: tafelredes Chambres d'O

Tijdens het Ensorjaar zetten we bevlogen tafelredes opnieuw op de kaart in Oostende. Met de partners van Chambres d'O organiseren vijf reeksen tussen januari en augustus, telkens op een andere locatie. Vijftig mensen nemen plaats rond de tafel om het glas te heffen terwijl een kok een driegangen menu serveert. Tussen de gangen door nemen drie redenaars het woord voor een stevig statement.

Ensor organiseerde destijds legendarische tafelredes waarin hij op geheel eigen wijze maatschappelijke wantoestanden aankaartte. “…bedoeld om de burger op de zenuwen te werken, het kind te jennen, de massieve doctrinair razend te laten worden, het verbouwereerde dienstmeisje te ontwapenen, de grapjas op droog zaad te zetten, de lomperik en de verstijfde schoolfrik af te bekken” aldus Ensor zelf.

”Ik ontwaar reeds een vluchtig paradijs, bevolkt door alcoholrijke engelen met vleugels van goud, en mooie gepluimde en gezwemvliesde dieren, die zwemen naar hobbelige eigenaardigheden”, woorden van Ensor uit 1922 tijdens een banket georganiseerd door de redactie van het tijdschrift “La Flandre Littéraire”. 

Binnen Chambres d’O hebben we het over het conflict in de Gaza: geen oorlog tussen helden en schurken maar een conflicten met daders en slachtoffers.

Einat Tuchman (België / Israël, performer en choreograaf en onderzoekt de omgeving in relatie tot territorialiteit en eigendom), Effi Weiss en Amir Borenstein ( filmmakers, ze studeerden schone kunsten aan de Bezalel academie in Jeruzalem en het Sandberg instituut in Amsterdam) brengen elk een statement en leveren voer voor fel gekruide discussies!

Praktisch 

 

  • Kostprijs: €30
  • Duur: 3u

Afspraak in La Couronne, reserveer je plaats op voorhand!