Muziek en woord zoals het hoort

It's all ud

Vanavond moesten we ons letterlijk in twee splitsen. Maar dat is het fijne aan een festival als AMOK - er is veel te beleven! 

In het Concertgebouw ontvingen we zowel Waed Bouhassoun als het octet van Kaja Draksler. In opdracht van KAAP en Concertgebouw Brugge gingen de twee aan de slag om nieuwe muziek te maken én te brengen tijdens AMOK. Waed haalde er zelfs de geweldige qanunspeler Osama Abdulrasol en percussionist extraordinaire Falk Schrauwen - je ook zeker bekend van Echoes of Zoo en Black Flower. 

In het tweede deel werden we getrakteerd op nieuw werk van het Kaja Draksler Octet. Deze achtkoppige formatie van de Sloveense Kaja baseerde deze score op de poëzie van Matsuo Basho. 

Een mooie avond in het Concertgebouw maar aan de andere kant van het stad hing een heel andere vibe. Jazz drums schuifelen door een verlaten Naaldenstraat de stad in. 

Waar vele mensen thuis wellicht naar de voetbal keken, kwam een selecte groep lezers en fanfiction fanaten samen in de Korf bar voor een ietwat experimentele literaire hangout. 

Vergezeld door drummer Daniel Dariël organiseerde Slow Reading Club (bestaande uit kunstenaars Bryana Fritz en Henry Andersen) de vijfde editie van Lurker Moxie Heart, speciaal voor AMOK! Naar aanleiding van deze avond speurden we de veelal teruggetrokken fanfiction-schrijvers van Brugge en omstreken op, ontdekten we een labyrintisch tagging systeem, waanzinnige auteurs-pseudonymen, online alter-ego’s, archieven en communities. 

Wat deze 'Slow Reading Club' nu precies beoogt met Lurker Moxie Heart? Om de privé activiteit van het lezen en schrijven van fanfiction online naar de fysieke ruimte te brengen en schrijvers, lezers en lurkers bijeen te brengen voor een viering van onze geschreven verbeelding, ons vermogen om de mankementen in bestaande narratieven en franchises recht te zetten, uit te vergroten, te bekritiseren, te karikaturiseren, bezingen en onze verlangens te botvieren. 

Kritiek en plezier versmolten en we konden genieten van beats, snares, en diepe of minder diepe stemmen. Zoetgevooisd en met glimmende ogen die boven blad of telefoon piepen was het een waar genieten van deze unieke manier van vertellen en verhalen delen. 

Een mooie avond.