Jazz Appreciation Day

Wim Wabbes tipt... WERF Records

De hele maand april stond in teken van jazz en vandaag is het summum: de Jazz Appreciation Day. Vieren doe je tegenwoordig best door een plaatje op te leggen of een legaal gedownload nummer, want een concertje meepikken zit er voorlopig nog niet in.

Wim Wabbes, artistiek directeur van de Handelsbeurs en voorzitter van Europe Jazz Network, ging voor de gelegenheid even voor de camera zitten. Op vraag van Belgium Booms en Jazzahead kraakte hij enkele harde noten. 

Zo ook de vraag: Welke opkomende bands hou je in de gaten en wat zijn je favoriete releases van het voorbije jaar... Elk antwoord en dus elke band - en dat mag je letterlijk nemen - kwam uit de WERF Records stal. Grand Picture Palace van Anneleen Boehme kwam uit in het voorjaar, net als het debuut van An Pierlé Quartet (An Pierlé + Koen Gisen + schntzl). Donder bracht vorig jaar Het Verdriet met Sigbjorn Apeland uit en ging normaalgezien in première op Jazz Brugge. 

Compro Oro en Nordmann maakten hun debuut op het Brugse label. Nu vieren ze successen met platen die (inter)nationaal geprezen worden. WERF Records is dus dé springplank voor talent die het groots ziet.

Voor goede en avontuurlijke jazz in de brede zin van het woord moet je dus bij WERF Records zijn.

Een dikke pluim aan onze collega's van het label, goed bezig! 

Ontdek meer WERF Records releases

Koop / download WERF Records platen