Gratis workshopreeks erotisch schrijven

Ben jij een schrijver (in wording)? 

Dan zijn we op zoek naar jou! Samen met een groep van tien deelnemers ga je in het voorjaar aan de slag in Salon Arents met erotisch schrijven.  En hé, zou je jezelf niet omschrijven als een schrijver, maar eerder als iemand die graag bezig is met teksten, dan is dat ook zeker prima! Geen ervaring vereist!

In het kader van de samenwerking tussen Salon Arents (Musea Brugge) en KAAP waarin er op zoek wordt gegaan naar de blinde vlekken in collecties en waarin we met het publiek in interactie willen gaan over het museum van de toekomst, nodigen we curatoren duo Alice Ciresola en Simone Basani uit met het project JEANNE. Or the Western Touch rond de figuur van kunstverzamelaar Jeanne Walschot. 

Alvast dit: inschrijven kan maar tot 16 december! 

 

De workshop

Na de gratis lecture performance (op vrijdag 20 januari) gaan de deelnemers aan de slag samen met schrijfster Els Moors, kunstenaar Roger Fähndrich, en curatoren Simone Basani en Alice Ciresola. Zo wordt een individuele schrijfervaring een gedeelde schrijfervaring.

 • 21 en 22 januari 2023: 10u - 17u workshop Salon Arents
 • februari - maart 2023: beoordeling van de teksten van de andere deelnemers

  (in deze maanden zal de groep een of twee keer informeel bijeenkomen, datum tbc)
 • 1 en 2 april: 10u - 17u workshop Salon Arents
 • april: definitief indienen teksten + redactie

 

Deelnemen

VOOR WIE

 • Iedereen kan deelnemen vanaf 16 jaar. 

   

HOE WERKT HET

 • De workshop is gratis.

  In ruil daarvoor vragen we je om oprechte betrokkenheid en aanwezigheid in het proces. 
 • Je hoeft niet per se professionele ervaring te hebben met schrijven, maar je wil wel experimenteren en jezelf uitdagen op het brede terrein van (erotisch) schrijven. 
 • Je bent beschikbaar voor de vijfdaagse workshop (fysiek aanwezig), voor enkele revisiemomenten tussendoor en na afloop de tekst af te ronden. 
 • Je hebt een goede kennis van de geschreven Nederlandse of Engelse taal en je bent in staat om in het Engels te communiceren.
 • Je kunt goed omgaan met seksueel en pornografisch taalgebruik en inhoud.

 

HOE INSCHRIJVEN? 

Er is een beperkt aantal plaatsen in de workshop. We vragen dan ook om als volgt in te schrijven:

Stuur een motivatiebrief (max 1 A4) naar de initiatiefnemers Simone Basani, Alice Ciresola, Els Moors en Roger Fähndrich waarin je vertelt waarom je graag mee zou willen doen aan de workshop. Zij zullen de (maximaal) tien deelnemers aan de workshop selecteren.

Voeg in de brief een link/verwijzing toe naar een erotische scène uit literatuur of film waarin een personage volgens jou iets over zichzelf ontdekt. Gebruik a.u.b. de taal waarin je je het meest op je gemak voelt.

 

Gelieve de motivatiebrief voor 16 december naar dit e-mailadres te sturen: amievil.workshop@gmail.com

Indien het reizen van/naar Brugge een fysieke of financiële reële belemmering vormt voor je deelname, gelieve dit dan te vermelden in je brief. Wij zullen ons best doen om je te ondersteunen bij het vinden van accommodatie.

Opgelet, je schrijft je in voor alle data! 

Meer over de workshop

Meer over de lecture performance op 20 januari 2023