ESINAM invites.. only the best!

An evening with and by ESINAM

Misschien wel het beste idee dat we hadden in het voorbije jaar... ESINAM een avond tijdens AMOK laten cureren. Het werd een avond met zowel food, film, dans, art en natuurlijk héél veel muziek. 

De avond werd goed ingezet met de docu van Charlotte Diament - Les Héritières. Een docu vergezelgd van een heerlijk vers bereide Ghanese maaltijd. Charlotte - de documaakster én een jeugdvriendin van ESINAM lichtte samen met de muzikante de film toe. 

Na een  Ghanese homemade meal gingen de deuren open voor STACE! STACE is een jonge artieste uit het Brusselse en klinkt als een echte gem. Haar eerste single werd eind september gedropt en die is zalig Mellow -  niet toevallig de titel van de song. STACE - la nouvelle queen de nu-soul est arrivée!

Selasi Dogbatse pakte daarna het publiek in met een fragment uit haar nieuwe dans performance. De choreografe / danseres heeft een nieuwe voorstelling het verschiet en stopte nog even langs AMOK voor ze doorreist naar Parijs. Een naam die we in het achterhoofd houden voor DANSAND! - nietwaar programmator Merel?

En dan ja - de main act, the woman who brought us all together - ESINAM! Een uur lang nam ze ons mee op een trip naar exotische oorden, de dwarsfluit sneed door de songs als een fris windje. Dansen was toegestaan en onvermijdelijk. Ze had de zaal meteen mee en liet niet meer los. Zo fijn om haar in Brugge te mogen ontvangen - next stop: all the big venues! Vergeet het niet, je zag haar eerst hier!

Als kerst op de taart kregen we er nog twee concerten bovenop. Zowel Makaya McCraven - de Amerikaanse drummer extraordinaire - als Le Motel & Antoine De Schuyter kregen het publiek volledig mee. Makaya McCraven brengt in november een nieuw album uit en dat voorproefje viel zeker in de smaak. Bij 'Frank's Tune' kon het gewoon niet meer foutlopen. Zelfs met een man minder op het podium (de gitarist moest verstek geven wegens ziekte) klonk het strak en af. Le Motel & Antoine De Schuyter hadden genoeg aan een dj-tafel en projectiescherm. Wat een set! The place was lit. Eindelijk nog eens zweten op de dansvloer! 

Tussendoor en ook nadien (tot in de vroege uurtjes hoor) mocht het dj-collectief FFYS de plaatjes draaien in de foyer. Uiteraard ook handpicked door ESINAM. 

We zijn uitermate tevreden en bovendien zeer voldaan sloten we de avond af. Klaar voor een nieuwe dag AMOK, al mocht deze nog even blijven duren.