Een avondje in het gymnasium

Het tweede deel van AMOK is op gang getrokken

Het is wellicht een persoonlijk trauma, maar de turnzaal is een plek waar we eigenlijk liever niet in vertoeven. De bok, de touwen, de balk, de te korte broekjes en de meester die een vervlogen Olympische droom tracht waar te maken met 20 tieners die al buiten adem waren door het materiaal klaar te zetten. 

Dit gezegd zijnde hebben we enorm genoten van het concert in de neogotische turnzaal van Howest! Wat een verademing. Wat een mooie zaal. Wat een mooie muziek. Wat een avond. 

First up was Porous Structures, dit ensemble van Ruben Machtelinckx kon al een Klara Award in de wacht slepen in 2020 maar helaas moest de bijhorende tournee dus worden uitgesteld. Gisteren was ook meteen de aftrap van de Aspen Label Night, van onze goede vrienden Aspen Edities. De set werd subliem gespeeld, en op een bepaald moment besloot saxofonist Joachim Badenhorst zelf een toertje te doen in de zaal - de toon was letterlijk gezet. Ga ze zeker ontdekken als ze nog es in de buurt zijn!

Daarna was het aan Grand Picture Palace, de negenkoppige band van Anneleen Boehme. Anneleen kennen we oa. van LABtrio, maar net als haar kompanen is ze uitgegroeid tot een muzikant die weet wat ze wil en het ook doet. Droomproject Grand Picture Palace werd realiteit tijdens Jazz Middelheim 2019, sinds begin dit jaar is de plaat er - maar wegens gekende omstandigheden kon ook dit ensemble niet toeren.. Tot nu! De zaal werd meteen ingepakt door de pakkende ouverture. Daarna volgde een muzikale trip door de Britse grandeur van weleer en droomden we weg bij de solo die vlotjes overging in het geweldige Maryward. 

We werden enorm gecharmeerd door de muziek, de setting en het gezellige publiek waar we nog een babbeltje mee konden slaan. Leve de turnzaal!