De Fabelachtige stad in Brugge

Een jaar na AMOK staan ze nog te pronken in het Brugse stadsbeeld

De beeldjes van Randall Casaer en Tine Deweerdt werden stiekem in september 2020 hier en daar geplaatst in het Brugse stadscentrum, meerbepaald in lege nisjes waar normaliter heiligbeeldjes staan.

De Fabelachtige Stad begon als een (met een award bekroonde!) podcast. Eva De Groote en Ruben Nachtergaele gingen in gesprek met zes Bruggelingen die in hun leven een dier kruisten. Een ontmoeting met een dier? Ja, een ontmoeting met een dier die op hun pad kwam en hun leven veranderde. Om de podcast vorm te geven schakelden ze gerenommeerd illustrator Randall Casaer in. Hij maakte zes spraakmakende figuren op maat van elk verhaal.

In 2020, tijdens AMOK, werd een route doorheen Brugge uitgestippeld. Samen met Tine Deweerdt ging Randall Casaer aan de slag om keramieken beeldjes te maken die in de lege nisjes in Brugge werden geplaatst. Je kon met een kronkel door de stad en de verhalen in je oren op tocht trekken en de beeldjes ontdekken. 

Tot op vandaag staan alle beeldjes nog - met uitzondering van eentje - op hun plaats. Eentje op de hoek van Kortewinkel-Spanjaardstraat, eentje aan het Genthof en twee beeldjes in het kleine straatje naar het binnenplein van het Oud St. Jan. Kijk dus omhoog als je in Brugge wandelt, want ze zijn het ontdekken waard.

Een jaar na datum is er opnieuw AMOK en is er opnieuw De Fabelachtige Stad. Eva, Ruben en Randall breidden hun fabelachtige team uit met Anneleen Boehme. Dit quartet staat nu op het podium met elk hun eigen specialiteit. Eva zorgt voor woord, Ruben voor sfeergeluiden, Randall voor de tekeningen en Anneleen voor de muziek en zang. De Fabelachtige stad werd een beleving on stage en zorgt voor een reis naar de wereld van het dier die we al in de podcasts leerden kennen. 

Kom De Fabelachtige Stad ontdekken op zondag 10 oktober in het St. Janshospitaal tijdens AMOK. We zorgen voor een sfeervolle dag, want je kan die dag ook naar het kampvuurconcert van Frederik Leroux.