Crossing Cultures: cultuurpartners kruisen elkaar op AMOK

Diversiteit en inclusiviteit - hoe begin je er aan?

Het is 2021 - de vraag moest eigenlijk al lang beantwoord zijn, maar toch zien we dat cultuurhuizen zich toch nog buigen over de kwestie. Enter: Culture Crossing, een gloednieuw project van DO vzw, in Brugge en ver daarbuiten bekend als de organisatie achter onder andere Bomboclat en dj-collectief Team Damp.

De zaal zat en glazen zaten vol. Twee kerningrediënten voor een succesvol debat. Om het gesprek op gang te trekken nodigden we Ama Koranteng-Kumi uit om als wijze van introductie haar ervaring te delen over organisatietransformatie, programma- en publieks-ontwikkeling. 

Toen was het de beurt om Elviera Velghe (Musea Brugge), Sarah Colpaert (Cultuurcentrum Brugge), Rolf Quaghebeur (kunstencentrum KAAP) en Eli Bitegets (Club Magie) te bevragen over het cultuurlandschap van Brugge en hoe deze organisaties de diversiteit van hun doelgroepen in kaart brengen. Dit bracht een gezellige babbel op gang waar ook het publiek kon op inpikken en waar toch wel wat pittige vragen en reacties uit voortvloeiden. Allemaal goed en wel - maar waar gaan we nu van hier? 

Het doel van deze kick-off is geslaagd - we hebben de partners bijeen gezet, het gesprek is gestart. De komende maanden zullen er nog verschillende initiatieven volgen van DO vzw rond Culture Crossing.

Als Club Magie mee aan tafel zit om te praten is het ook maar logisch dat er achteraf een plaatje wordt gedraaid. Heerlijke babbels en een fijn terugzien. 

Met dank aan SABAM for Culture om deze avond mee mogelijk te maken!