Veertien nieuwe creaties tijdens eerste editie Reiefestival

Fans van podiumkunsten moeten van 18 tot en met 20 augustus in Brugge zijn voor het gloednieuwe Reiefestival. Veertien nationale en internationale kunstenaars maken unieke creaties geïnspireerd door het thema ‘Geloof’ en het rijke erfgoed van Brugge.

Locaties op en rond de reien komen sfeervol tot leven tijdens meer dan 50 speelmomenten van grote kleppers en opkomend talent. De creaties werden gekozen uit meer dan 100 inzendingen na de lancering van een open oproep. 

Samen met Brugge Plus en Concertgebouw Brugge zet KAAP, in opdracht van Stad Brugge, z'n schouders onder dit driejaarlijks festival dat de brug slaat tussen erfgoed en hedendaagse podiumkunsten.  

Het Reiefestival wordt – in een rotatie met Triënnale Brugge en Gouden Boomstoet – een nieuwe, driejaarlijkse cultuurtraditie in openlucht. De bezoeker ziet cultureel Brugge andermaal van een verrassende, vernieuwende kant. De Bruggelingen zien ‘hun’ water als rode draad doorheen het festival.

Er zijn gratis en betalende voorstellingen en sommige creaties spelen tijdens de driedaagse meerdere keren. Het Reiefestival brengt ook buiten het stadscentrum sfeer en cultuur want het festival trekt vooraf naar Zeebrugge en eindigt in de Brugse wijken.

Festivalcentrum

Het festivalcentrum in Salon Arents is de centrale ontmoetingsplek van het Reiefestival 2023. Naast de audiovisuele installatie van Riccardo Santalucia is er elke dag twee maal de performance Myein te beleven.

Maar je kan er ook info over het festival verkrijgen en tickets kopen voor de voorstellingen. Op het zomerterras van Salon Arents kan je ook terecht voor een drankje. Het festivalcentrum is geopend van 11 uur tot 1 uur ’s nachts. 

 

Bezoek de website