The Very Last Northern White Rhino foto: Alice Brazzit

Unbounded : Preliminary Studies in Algorithmic Choreography - Cassiel Gaube + P.A.R.T.S. | The Very Last Northern White Rhino - Gastón Core

Praktisch

double bill

Unbounded : Preliminary Studies in Algorithmic Choreography  - Cassiel Gaube + P.A.R.T.S.

20:00 - Concertzaal

In deze korte presentatie bieden choreograaf Cassiel Gaube en 40 dansers van de 2de Bachelor Training aan P.A.R.T.S. een inkijk in hun gezamenlijk artistiek proces. Gedurende een week verkennen ze hoe een schijnbaar oneindige variatie aan choreografische composities kan ontstaan door gebruik te maken van een beperkt aantal regels. Via het experimenteren met deze tools ontstaat een reeks choreografische schetsen. Deze publieke presentatie kadert in een nieuw onderzoeksproject "Choreographies" waarvoor Cassiel het snijvlak tussen choreografie en algoritmische kunst verkent. 

Na het toonmoment is er een nagesprek met de choreograaf en enkele dansers waarin we dieper ingaan op het werkproces en de onderzoeksvragen.

 

The Very Last Northern White Rhino - Gastón Core (Belgische première)

21:15 - Studio 1

Toen Sam Anderson, journalist bij New York Times, hoorde over de dood van de laatste mannelijke Noordelijke witte neushoorn, nam hij een vlucht naar Kenia om gedetailleerd de levens van de laatste twee vrouwelijke neushoorns te observeren en te beschrijven. Het beeld van deze dieren - in onwetendheid over het lot van hun soort - gaf de verslaggever een gevoel van vrede, op een moment van wereldwijde onzekerheid. 

Choreograaf Gastón Core laat ons kennismaken met verschillende urban dance-stijlen, zoals krumping, finger tutting, waving, Afro. Hij stelt de Mens, hier danser Ouloy, voor als iemand die "teveel energie heeft voor onze behoeften", naar een idee van dichter Paul Valéry. Core streeft ernaar om dans te presenteren als overmaat, als een viering die voortkomt uit het leven. Dans tot uitputting, dans tot het einde, omdat misschien niets meer kan worden gedaan.

 

Neem je deel aan één van de workshops, dan krijg je 25% korting op Bits of Dance festivaltickets. Na inschrijving ontvang je een voucher die je kan gebruiken om je korting in te wisselen!

Bits of Dance

Van makers voor dansfans

Tijdens Bits of Dance, het voorjaarsfestival van Dans in Brugge, ligt de nadruk op de driehoeksverhouding tussen de maker, het kunstwerk en het publiek. We tonen niet enkel werk, maar nodigen choreografen en dansers ook uit om hun kennis te delen tijdens de Makersdag. Dit driedaags festival brengt een unieke combinatie van reflectie en van presentatie van work-in-progress en nieuwe creaties van jonge makers. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de artistieke praktijk, voor de kunstenaar een directe dialoog met toeschouwers en met collega’s.

In samenwerking met Concertgebouw Brugge.

Credits - Unbounded : Preliminary Studies in Algorithmic Choreography

Choreografie
Cassiel Gaube, T. H.
muziek
Logan Woodyard
bewegingscoach
Thomas Vantuycom & Robin Haghi
Dansers - Studenten 2e BA Training P.A.R.T.S.
Adèle Chaput, Alba Díaz Muñoz, Alice Bröker, Anastasia Antoniadi, Anna Fedoronchuk, Annabel Van Acker, Beatrice Zaveckaite, Beau De Lathouwer, Chiheb Slaoui, Ekaterina Varfolomeeva, Elena María Olías García, Elsa Goldstein, Guilherme Carvalho,
Dansers
Guillem Salmerón, India Pornon, Irene Rojo, Jacob Bousset, Jessi Zhang, Kim Ramiandrisoa, Kiu Yan Cheng, Laura Murariu, Letícia Oliveira Ferreira, Marija Ivaškevičiūtė, Marika Suzuki, Martha MacMillan, Mashiro Tamura, Mimbi Lubansu, Momiji Kuromaru,
Dansers
Nicolas Dang, Patric Eduardo Da Cunha, Pavlos orfeas Argyropoulos, Rozálie Stárová, Rünno Tammela, Salim Mabrouk, Samuele Baschieri, Silke Hamers, Solène Ezin, Takudzwa James Felo, Thaïmee Samut

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!