Cassiel Gaube foto door Delphine Lebon

Cassiel Gaube

Cassiel Gaube is een danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan de Performing Arts, Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) in Brussel. 

Als performer werkte hij zowel samen met choreografen Manon Santkin en Benjamin Vandewalle als multidisciplinair kunstenaar Fabrice Samyn.

De laatste drie jaar legde Cassiel zich toe op het leren en beoefenen van House dance in de levendige club scenes van Parijs en New York. Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

Cassiel Gaube creëerde de solo Farmer Train Swirl - Étude, een belichaamd en subjectief onderzoek in het gebied van House dance. Het stuk ging in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019. Sindsdien is het getoond geweest in zowel theaters en musea als clubs. 

Een gevolg van dit eerste werk is dat Cassiel uitgenodigd is om samen te werken met verschillende andere kunstenaars. Momenteel ontwikkelt hij een samenwerking met het Brusselse en Berlijnse platenlabel Ensemble, nadat ze samen een club versie van de solo creëerden die op tournee zal gaan in clubs doorheen Europa.

Onlangs werd hij door Anne Teresa De Keersmaeker gevraagd om een deel van het materiaal te maken voor het stuk dat ze choreografeerde voor Broadway in samenwerking met Ivo Van Hove, een nieuwe versie van West Side Story. Momenteel creëert hij de nieuwe voorstelling Soirée d'Etudes, dat de zoektocht die in de solo is begonnen, zal verlengen en uitbreiden.