Beeld: Jazz Brugge

Jazz Brugge - zaterdag

Praktisch

De dagpassen voor zaterdag zijn uitverkocht. Koop nu je concertticket!

Ja, je kan nog steeds genieten van Jazz Brugge op zaterdag, meerbepaald van de drie concerten in de Concertzaal: James Brandon Lewis, Yazz Ahmed en Naïssam Jalal. 

En dat is niet min, want je krijgt voor een luttele € 25 (of € 13 als je jonger bent dan 26) toegang tot drie fantastische concerten*! 

Sta klaar om ondergedompeld te worden in een avond vol wereldse jazzklanken met optredens van de getalenteerde fluitspeler Naïssam Jalal, de Bahreins-Britse trompettiste Yazz Ahmed en het krachtige James Brandon Lewis Quartet.

En extra waarschuwing: heb je interesse in een dagpas voor vrijdag of zondag.. Don't sleep on it!

Opgelet: dit ticket geeft enkel toegang tot de concerten in de Concertzaal

 

Jazz Brugge - zaterdag

Op zaterdag 18 november presenteren we een programma dat muziek uit alle hoeken van de wereld omvat. Laat je meevoeren naar vervlogen tijden met Black Sea Songs van Kalfa/Dumitriu/Badenhorst, een betoverende reis door eeuwenoude liederen uit het Zwarte Zeegebied. De Bahreins-Britse trompettiste Yazz Ahmed presenteert na vier jaar nieuwe muziek en geeft tijdens Jazz Brugge een exclusieve sneak peek. Fluitiste Naïssam Jalal dompelt ons onder in de transcendentie van Healing Rituals, acht composities die een innerlijke muzikale ervaring bieden. En wees getuige van de krachtige energie van James Brandon Lewis, die zijn meeslepende album Eye of I naar Brugge brengt. Na zijn optreden in 2018 kunnen we niet wachten om zijn nieuwe werk op Jazz Brugge te presenteren. Om deze avond compleet te maken krijg je er ook twee Belgium Booms acts bovenop: Vitja Pauwels en Echoes of Zoo. 


Kalfa/Dumitriu/Badenhorst 

11u, Kamermuziekzaal

Bij Gents fijnproeverslabel ‘El Negocito’ verscheen in 2021 het album Black Sea Songs, een  intieme en expressieve samenwerking tussen drie uitgesproken karakters: Sanem Kalfa, Joachim Badenhorst en George Dumitriu. Het album volgt een organische koers tussen compositie en improvisatie, door te vertrekken van eeuwenoude liederen uit het Zwarte Zeegebied. Met Black Sea Songs creëren de drie muzikanten een nieuw pad waarin aloude labels zoals impro, worldmusic of kamermuziek niet meer voldoen, maar worden samengebracht in een warmbloedige nieuwe gedaante.

Kalfa/Dumitriu/Badenhorst


Vitja Pauwels

BELGIUM BOOMS SELECTIE

19u, Kamermuziekzaal

Ondanks al zijn eigen projecten en betrokkenheid bij andere muzikale creaties, vond de Brusselaar vorig jaar nog steeds de tijd om een prachtig soloalbum uit te brengen via W.E.R.F. records. Drift By / Sink In belichaamt een harmonieuze samensmelting van traditie en experiment, waarbij zijn liefde voor jazz, americana, roots en elektronische muziek samenkomen met drumcomputers en effectpedalen. Focus Knack vergeleek zijn werk met grootheden als Daniel Lanois en Ry Cooder en voegde dit juweeltje direct toe aan hun lijstjes voor het einde van het jaar. In 2024 brengt hij samen met Marc Ribot, onder de naam Early Life Forms, een nieuw album uit bij W.E.R.F. records. 

Vitja Pauwels


Naïssam Jalal

19.55u, Concertzaal

Fluitiste Naïssam Jalal is van het kaliber artiesten waarbij technische virtuositeit en emotionele expressie een onwrikbaar geheel blijven. Naïssam is een Française met Syrische roots die naam maakte in de Franse jazz- en avontuurlijke muziekscene. Haar meest recente project, Healing Rituals, bevat acht nieuwe composities, elk als een ritueel vormgegeven, die de verbeelding van de luisteraar vastgrijpen en niet meer loslaten. Het is een welkom antwoord op de wereldwijde crises van deze tijd en een uitnodiging voor een innerlijke ervaring bij de luisteraar.

Naïssam Jalal


Yazz Ahmed Quartet

21.15u, Concertzaal

Yazz Ahmed, virtuoos Bahreins/Britse jazztrompettiste en componiste, versmelt de Arabische en de westerse wereld in haar muziek, die wordt benoemd als ‘Psychedelic Arabic Jazz’.  Met aanmoediging van haar grootvader, jazztrompettist Terry Brown, begon ze al op haar negende met trompet en bugel spelen. In 2011 nam ze haar debuutplaat Finding My Way Home (2011) op, en vlocht ze deze twee culturele invloeden voor het eerst ineen. Dit jaar mogen we nog een nieuwe EP verwachten met nieuw materiaal, dat we dus ook tijdens Jazz Brugge zullen horen.

Yazz Ahmed


James Brandon Lewis Quartet

22.20u, Concertzaal

James Brandon Lewis is een jazz saxofonist die met zijn diepe, doorleefde en opwindende speelstijl zowel jazz fans als critici doet verbazen. In het karakteristieke geluid van Brandons spel vormen jazz, blues en gospel gelijkwaardige componenten. In 2023 verscheen een ijzersterk album, Eye of I, dat een zelfverzekerde koers vaart tussen woede over het hedendaagse Amerika en een haast spirituele verlossing die hij de luisteraar via de muziek biedt. De nummers nemen je mee op een emotionele reis en laten je niet onberoerd. Dit indrukwekkend werk zal Brandon Lewis tijdens Jazz Brugge aan het publiek presenteren.

James Brandon Lewis Quartet


Echoes of Zoo

BELGIUM BOOMS SELECTIE

23.25u, Kamermuziekzaal

Nathan Daems en zijn bandleden brengen een unieke mix van psychedelische jazz doordrenkt met oriëntaalse ritmes en een krachtige punkmentaliteit. De intrigerende samensmelting van de energieke saxofoon en scheurende gitaar wordt ondersteund door een strakke percussie en een onontkoombare baslijn. 

Echoes of Zoo

Programma

 • 11u - 11.40u Kalfa/Dumitriu/Badenhorst (Kamermuziekzaal)
 • 19u - 19.40u Vitja Pauwels (Kamermuziekzaal)
 • 19.55u - 20.45u Naïssam Jalal (Concertzaal)
 • 21.15u - 22.05u Yazz Ahmed (Concertzaal)
 • 22.20u - 23.10u James Brandon Lewis Quartet (Concertzaal)
 • 23.25u - 00.05u Echoes of Zoo (Kamermuziekzaal)

 

PRAKTISCH

 • Dagpas (per dag)
  • VVK € 35 / € 23,10 (-35j) / € 18 (-26j)
  • ADD € 39
 • Festivalpas (drie dagen geldig)
  • VVK € 85 / € 42,50 (-26j)
  • ADD € 89

ENG

On Saturday the 18th, we present a program that contains music from all corners of the world. Allow yourself to be carried away to the olden days with Black Sea Songs by Kalfa/Dumitriu/Badenhorst, a spellbinding journey through centuries old songs from the Black Sea Region. The Bahraini-British trumpet player Yazz Ahmed will present new music after four years of hiatus, and give Jazz Brugge an exclusive sneak peek. Flutist Naïssam Jalal immerses us into the transcendental Healing Rituals, eight compositions that offer a powerful musical experience. Lastly, bare witness to the vigorous energy of James Brandon Lewis, who will bring his riveting album Eye of I to Bruges. After his performance in 2018, we cannot wait to put forward his new work at Jazz Brugge.

Vitja Pauwels

Naïssam Jalal

Yazz Ahmed

James Brandon Lewis Quartet

Echoes of Zoo

Programma zaterdag
Timetable weekend