Naïssam Jalal - foto door Jérome Prebois

Naïssam Jalal

Over deze artiest

zaterdag 18.11

19.55u, concertzaal

Fluitiste Naïssam Jalal is van het kaliber artiesten waarbij technische virtuositeit en emotionele expressie een onwrikbaar geheel blijven. 

Naïssam, een Française met Syrische roots, kreeg een klassieke conservatoriumopleiding van haar zesde tot haar zeventiende. Ze ontwikkelde zich verder via improvisatiecursussen en maakte naam in de Franse jazz- en avontuurlijke muziekscene. Ze verdiepte zich in Damascus in de ney, een herdersfluit met expressieve mogelijkheden en een rijke geschiedenis in de spirituele Arabische muziek. In Parijs speelt ze met grote namen uit de Afrikaanse en jazzmuziek en componeert ze ook soundtracks voor speelfilms.

Haar meest recente project, Healing Rituals, kreeg in het voorjaar van 2023 een indrukwekkende lijst van positieve recensies. Op dit album staan acht nieuwe composities, elk als een ritueel vormgegeven, die de verbeelding van de luisteraar vastgrijpen en niet meer loslaten. Het is een welkom antwoord op de wereldwijde crises van deze tijd en een uitnodiging voor een innerlijke ervaring bij de luisteraar.

ENG

Flutist Naïssam Jalal is an artist who seamlessly combines technical virtuosity with emotional expressiveness. The French Naïssam, with Syrian roots, made a name for herself in the French jazz and adventurous music scene. She took an interest in the ney in Damascus, a shepherd's flute with expressive possibilities and a rich history in traditional Arab spiritual music.

Her latest project, Healing Rituals, features eight new compositions, each designed as a ritual, that grips the listener's imagination and doesn't let go. It is a welcome response to the multiple global crises of our time, as well as an invitation for an inner experience for the listener.

Credits

COMPOSITIE, ZANG, NEY, DWARSFLUIT
Naïssam Jalal
cello
Clément Petit
contrabas
Claude Tchamitchian
drums
Zaza Desiderio
overzicht zaterdag