Gwendolyn Lootens

Gwendolyn Lootens

Over deze artiest

OVER GWENDOLYN LOOTENS

Gwendolyn Lootens (1981) studeerde beeldende en audiovisuele kunsten aan Sint-Lukas Gent en Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, en film aan RITCS Brussel. Ze was onder andere artist in residence in WIELS, AIR Antwerpen, Nida Art Colony Litouwen, exposeerde onder andere in CC Strombeek, Brussels Drawing Week, e.a. Naast kunstenaar en filmmaker is ze samen met haar partner, onderzoeker en schrijver Gawan Fagard ook medeoprichter van Cinemaximiliaan, een filmplatform met en voor nieuwkomers in Brussel. Ze maakte ook de documentaire “me miss me” samen met Lubnan Al Wazny uit Irak.

Momenteel legt ze zich toe op tekeningen en videowerk en de sociale dimensie ervan in situaties. Ze ontwikkelt een 'living archive' voor haar werk samen met het CKV en doet onderzoek rond auteurschap in het participatieve deel van haar werk in samenwerking met 'Twee-Eiïge Drieling'.

Voor het project you give it a blow and it’s gone werkt ze samen met Gawan Fagard die de artistieke coördinatie opvolgt en een team vrijwilligers Batul H., Marine Severin, Lubnan Al Wazny, Ismail Iken, Ahmed Rzgar, Therese Nitschke, Fatma O., Xander Vanhoutte, e.a. voor het uitvoeren van de situaties. In partnerschap met Kaap, Mu.zee, TAZ, VLIZ, Thermae Palace, Cinemaximiliaan, lll.vvv.lll met steun van Ensor24.