Golfslag
Terug naar overzicht

Golfslag

 • Literatuur & debat ZOMER VAN KAAP
 • Vrijdag 31 juli, 20:00
 • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Afkoeling en verfrissing in de letteren, daar gaan we naar op zoek in de zee van woorden. In Golfslag stellen drie talentvolle auteurs, die de literatuur een moderne toets geven, nieuw werk voor. Via deze stemmen stromen hedendaagse evoluties, inzichten, aanklachten en zorgen de letteren binnen. Joost De Vries, Dimitri Bontenakel en Valerie Tack zorgen tijdens deze avond voor gewoel onder je strandstoel onder begeleiding van Dirk Leyman.

Joost De Vries laat als journalist, essayist en auteur niet na af en toe een stok in het hoenderhok te gooien. Vorig jaar nog schreef hij een pittig filosofisch essay over pretentie. In zijn boeken worden literatuur, kunst, maatschappelijke overwegingen en het leven in de 21e eeuw samengebracht en overgoten met een saus van intelligente humor. Zijn recentste boek "Rustig aan, Tijger" is dan ook een haast zelfrelativerende verzameling verhalen over een generatie die de wereld tracht te bedwingen, maar er vooral zelf ook aan onderhevig is. Een doortastende blik op de grillige grens tussen ambitie en falen.

Dimitri Bontenakel is met zijn vijfde roman meteen aan een nieuw hoogtepunt gekomen. "De Berenrug" lijkt de wereld samen te brengen op één eiland, een plek die door een bergketen in twee delen verdeeld is en waar twee tegengestelde maatschappijen met elkaar in aanraking komen. De ene conservatief, de andere vooruitstrevend. De jonge Ellie staat er tussenin en stelt zich bij beide vragen. Tot ze de kans ziet om van het eiland af te komen en voor zichzelf een nieuwe weg te vinden. Bontenakel stelt zich zowel vragen bij politieke polarisatie als dat hij een kritische blik uit op hoe we met onze planeet en de natuur omgaan.

Valerie Tack zet de zaken graag op scherp. De pointe van "Rauw en alsof" geeft ze op de eerste pagina al prijs, een vrouw die Vogel wordt genoemd pleegt een moord. Wat volgt is een diepgravende reis door haar biografie, de trauma's en ervaringen die haar tot het punt hebben gebracht waarop ze haar minnaar met een mes neerstak. Het resultaat mag een verrassende, stuwende roman genoemd worden en een getuigenis van de tol die we in het heden betalen voor wat ons in het verleden is overkomen.

Dirk Leyman is onze schipper in wilde wateren en leidt het gesprek met onze gasten in goede banen. Leyman is boekenjournalist voor De Morgen en steeds mee met de nieuwe tendensen in de literatuur.


Take-away literatuur

Tapas, een fris drankje, voetjes in het zand en een boeiend gesprek in de oren. Dat zijn de ingrediënten van onze "take-away literatuur". 
Het literatuurmoment kun je dus niet alleen in de zaal maar ook op het strand of de dijk beleven. Gezellig met je bubbel, genietend van zomerse sfeer.

We hebben drie pakketten, telkens voor 2 personen - headphones inbegrepen.

 1. FERM PAKKET - € 30 
  2 blikjes Ferm (kombucha), 1 portie olijven, 1 portie hummus & crackers, 2 headphones
 2. VINO PAKKET - € 40 + € 5 waarborg (glazen)
  1 fles wijn (wit of rosé), 1 portie olijven, 1 portie hummus & crackers, 2 headphones
 3. CAVA PAKKET - € 45 + € 5 waarborg (glazen)
  1 fles cava, 1 portie olijven, 1 portie hummus & crackers, 2 headphones

KOOP HIER je Take-away literatuur naar keuze

Ter plaatse kan je kiezen om je tapas aan te vullen met een lekkere portie kaas en/of salami (niet inbegrepen in de prijs van het pakket). 
Alles wordt netjes in bio-verpakking en coronaproof meegegeven aan de uitgang van KAAP. 

Er wordt een kleine waarborg gevraagd bij het VINO en CAVA pakket van € 5 voor de glazen - dit zit reeds in de prijs verrekend. Je krijgt jouw € 5 in cash terug, indien je de glazen intact terug brengt.
Voor de headphones vragen we één identiteitskaart van de deelnemers gedurende het gesprek. Alles wordt veilig bijgehouden door onze medewerkers.

Kom zeker een kwartier voor aanvang (21u) jouw pakket ophalen om zorgeloos te kunnen genieten.
locatie
KAAP

met
Joost De Vries, Dimitri Bontenakel en Valerie Tack
moderator
Dirk Leyman