Twee genomineerden Boekenbon Literatuurprijs dit najaar bij KAAP

Lisa Weeda en Tülin Erkan genomineerd op longlist

Op 8 september werd de Longlist van de Boekenbon Literatuurprijs bekendgemaakt. De jury, onder leiding van Guy Verhofstadt, beoordeelde 565 titels en selecteerde daaruit 15 titels voor de Longlist. Daarmee was 2022 een recordjaar; in 2021 werden 486 titels beoordeeld.

De komende weken zal de jury de Longlist terugbrengen tot een Shortlist van maximaal vijf genomineerde titels. De Shortlist wordt bekendgemaakt op donderdag 29 september 2022. Op donderdag 10 november 2022 wordt het winnende boek bekendgemaakt in Den Haag. 

Deze literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers – recensenten, boekverkopers en docenten – uit Nederland en Vlaanderen. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van 50.000 euro.

Twee genomineerden dit najaar bij KAAP

Tülin Erkan werd genomineerd met haar debuut Honingeter. Op zondag 23 oktober komt ze haar boek voorstellen in Oostende. Anne-Laure Vandeputte gaat in gesprek met Tülin, zanger en saz speler Serdar Demirbaş begeleidt stukjes voordracht. Een boeiende literaire/muzikale voormiddag waar we ook getrakteerd worden op lekkers uit de Turkse keuken.

Meer over dit auteursgesprek

 

Op woensdag 2 november organiseren we samen met De Letterie een denkdag over rouw en verlies. 's Avonds sluit auteur Lisa Weeda aan om het te hebben over haar boek Aleksandra. Thema's die doorheen het verhaal lopen, zijn afscheid nemen, rouwen en de rusteloosheid die daarmee gepaard gaat. Thomas Abelshausen gaat met haar in gesprek en ontrafelt de gevoelige thematieken die Lisa meesterlijk in het boek heeft verweven.

Wie deelneemt aan de denkdag verwerft automatisch een ticket voor het auteursgesprek.

Meer over deze denkdag

 

Alvast proficiat aan beide auteurs! We duimen dat één van hen bekroond wordt in Den Haag met deze mooie prijs!

 

Meer over de Boekenbon literatuurprijs