Theater aan Zee bij/ism KAAP

Plan je TAZ kalender in!

Theater aan Zee is al sinds jaar en dag een partner van KAAP en omgekeerd. Als organisaties die werken op scherpe programma's te brengen komen we regelmatig bij elkaar over de vloer.

Ook deze feesteditie is niet anders. We lijsten even op wat er bij KAAP te doen is én wat we als KAAP ook graag tippen... Toegegeven, het is allemaal werk die al bij ons heeft gestaan of is gemaakt, dus we zijn lichtjes bevooroordeeld. Maar ontdek zeker het volledige programma op de website van TAZ.

 

Getipt door KAAP 

Werk die we al eerder brachten in ons programma - maar ook werk die ontkiemde of gekneed werd in onze zalen.

  • #THISISBEAUTY | Lisi Estaràs - donderdag 28 juli om 20u, vrijdag 29 juli om 15u en 20u (Atheneum)
  • The Good Life | Sébastien Hendrickx/ Kunstenwerkplaats - vrijdag 29 juli om 18u en 21u en zaterdag 30 juli om 16u en 19u (De Grote Post)
  • BITBYBIT | MOVEDBYMATTER i.s.m. Collectif Malunés - vrijdag 29 tem zondag 31 juli om 21u en maandag 1 augustus om 17u (Maria Hendrikapark (t.h.v. de watertoren))
  • What the God | For Real vzw - vrijdag 5 augustus om 21u en zaterdag 6 augustus om 17u en 21u

 

Jong werk muziek (bij KAAP)

 

Apéro Poëzie (bij en ism KAAP)

Apéro Poëzie is terug! In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er plaats voor een poëziedebutant. Die debutanten zijn de genomineerden van de Poëziedebuutprijs 2022. Telkens verbeeldt een illustrator de voorgelezen gedichten. Johannes Verschaeve brengt passende muzikale intermezzo’s in een gemoedelijk kader.

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs en TAZ i.s.m. KAAP

 

Literatuur (bij KAAP)

 

Uitgesproken (bij KAAP)

Voor elke Uitgesproken komt een scherpe pen een statement te schrijven rond het thema ZIE JE MIJ, geef zichtbaarheid aan het onzichtbare. Waar kunnen we nog beter zorg dragen voor onszelf en elkaar? Wanneer krijgt de zee een stem om aandacht te vragen voor het klimaat? 

Vier teksten kan je integraal nalezen in de TAZ brochure, alle teksten worden bovendien live gebracht en besproken tijdens een van de Uitgesproken sessies in KAAP.

 

Wetenschap aan zee (bij KAAP)

Vorig jaar was met gastcurator en toenmalig rector van de VUB Caroline Pauwels wetenschap alomtegenwoordig op TAZ. En ook deze zomer kan je je laten meeslepen door tal van boeiende feiten én vragen. 

 

Meer info en tickets