Oproep voor muzikale creatievelingen!

W.E.R.F. Records en JazzLab hebben iets te vieren en daar hebben we jullie bij nodig.

Van bij de start (bijna 30 jaar geleden!) waren onze beide organisaties pioniers in het promoten en steunen van Belgische jazzbands en -projecten. Deze taak nemen we nog steeds met evenveel goesting en bravoure op ons, al heeft de tijd – en de jazz – de voorbije decennia natuurlijk niet stil gestaan.

Waar we op dit moment bijzonder nieuwsgierig naar zijn, is een kruisbestuiving tussen ons geliefde genre en andere kunstdisciplines.

Heb je een plan of een samenwerking op touw staan waarbij film en concert in elkaar grijpen? Waarbij tekst en muziek elkaar uitdagen? Waarbij het publiek deel wordt van het concert? Waarbij je een bruggetje legt naar kunstuitingen van diverse gemeenschappen in je stad? Waarbij jouw solo in dialoog met een danser/es een nieuwsoortig intieme wereld creeërt? Of klinken deze invullingen van interdisciplinair je nog te beperkend in de oren?

Laat je gaan en prikkel ons met een eigenzinnig voorstel dat dringend ùit je systeem en ín de wereld moet. De belangrijkste beperking is dat jazz of improvisatie op één of andere manier het vertrekpunt is voor de voorstelling of minstens een aantoonbare rol erin zal spelen.

W.E.R.F. Records en JazzLab buigen zich eind augustus over de inzendingen, het gekozen project zal productioneel begeleid worden, uitgegeven op het W.E.R.F.-label en gaat op tournee met JazzLab in het seizoen ’23-’24.

Drop je idee in onze brievenbus (deadline 19 augustus ‘22)

We kijken ongelooflijk hard uit naar jullie creatieve beeldenstormerij !