Open Call - Reiefeesten

Open oproep voor professionele makers en kunstenaars

Ben je actief in de podiumkunsten? Wil je mee nadenken over het thema geloof en je laten inspireren door erfgoed en geschiedenis? Het Reiefestival is op zoek naar makers en kunstenaars die met dit kader aan de slag willen. Tot dinsdag 30 november kan je een projectvoorstel indienen via de website www.reiefestival.be. Ken je geïnteresseerden? Stuur gerust deze oproep verder door. Driejaarlijks kunstenfestival

Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Het festival vindt plaats in de tweede helft van augustus 2023 op verschillende openluchtlocaties op en rond de Brugse Reien. Het focust op nieuwe creatie. 

Geloof

Elke editie werkt het Reiefestival met een thema. Voor de eerste editie in 2023 is dit 'geloof'. Geloof verwijst hier niet alleen naar de verschillende wereldreligies, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging en naar vormen van bijgeloof die diep geworteld zitten in onze dagelijks leven. Het bevat de spirituele ervaring die dagelijkse werkelijkheid en bewustzijn achter zich laat, of oplost in een groter geheel. Wat is de rol van geloof vandaag en verschilt deze van het, verre of recente, verleden? Waar houdt geloof op en wordt het een onwrikbare waarheid?

Open oproep voor podiumkunstenaars

Het festival zet in op creatie en zoekt podiumgerelateerde artistieke projecten die vertrekken vanuit de rijke geschiedenis en het erfgoed van de stad. Samen geven we vorm aan dit nieuw meerdaags en interdisciplinair kunstenfestival. 

De open oproep is er voor professionele kunstenaars en makers die in het bredere kunstveld actief zijn in één of meerdere podiumgerelateerde artistieke disciplines zoals theater, muziektheater, performance, dans, muziek, klankkunst, spoken word, circus ...

Wat wordt er verwacht?

Interdisciplinariteit en verscheidenheid - zowel naar vorm als op het vlak van schaalgrootte en inhoud - staan centraal tijdens het festival. Het projectvoorstel is podiumgerelateerd, vertrekt vanuit erfgoed én geeft een interpretatie aan het thema 'geloof'. 

Inschrijven en info

Vul voor 30 november het online invulformulier in op www.reiefestival.be. Op 5 oktober en 5 november zijn er online infosessies gepland. Inschrijven kan via de website.