Nieuw seizoen online

Het mag dan oktober zijn...

We zijn klaar voor het nieuwe seizoen, en eerlijk gezegd, met dit weer dachten we eigenlijk dat het al oktober was. Vanaf vandaag kan je digitaal neuzen in ons programma. Er is opnieuw muziek, woord, performance en alles daartussen in zowel Brugge als Oostende. We kunnen je ook al zeggen dat we opnieuw AMOK gaan maken in de Brugse binnenstad. Dit keer van 26 september tot en met 5 oktober. De eerste namen maken we binnenkort bekend, eerst willen we je warm maken (dat kan je bijna letterlijk nemen) voor de meer dan 40 activiteiten dit najaar. 

Muziek

In Oostende brengen we naar goeder trouw onze zondagnamiddagconcerten, in Brugge brengen we opnieuw de neogotische turnzaal van Howest tot leven. We partneren met Concertgebouw Brugge voor Iedereen Klassiek, Sofia Jernberg en de Bach Academie. Voor Oostende zetten we de Britse band Maruja op de ferry in een partnership met De Zwerver. 

Performance 

We gaan bij KAAP soms van het padje af, zo brengen we graag voorstellingen waar je ze niet verwacht of net wel omdat ze daar volledig tot hun recht komen. Zo ook met DAR van movedbymatter in de pseudobasilicale kruiskerk St. Jan Baptistkerk - een samenwerking met De Grote Post. Waar we in november trouwens ook SPAfrica - een voorstelling over empathie en extractivisme brengen. In Brugge is er dan weer dans van Mooni Van Tichel - een up-and-coming choreografe die je MOET gezien hebben. We brachten haar al op DANSAND! en geloven sterk in haar werk. Er is nog meer dans, maar daarvoor wachten we nog even op de collega's van Concertgebouw Brugge om het programma van December Dance bekend te maken! 

Woord

In Oostende pikken we de 'NOW' lijn weer op met deze keer feminisme als centraal thema, onder meer Gloria Wekker, Hind Eljadid en Dieuwertje Mertens komen langs. In Brugge starten we, in samenwerking met de vrienden van De Reyghere, een nieuwe reeks: ECHOES. We vragen telkens een auteur om een gast uit te nodigen voor een boeiende avond over wat hen inspireert. De eerste in de reeks is Sanne Huysmans (Iemand moet het doen), zij nodigt Hendrik Lasure uit. 

It's not a festival. But it's a festival.

We organiseren natuurlijk AMOK, een meerdaags festival waar we bovenstaande disciplines vlotjes in een spannende cocktail gieten. Maar we hebben er nog enkele kleinere die we graag hier even delen. 
Zo is er op 16/11 Bosangani on tour, straight from Kinshasa brengt Jolie Ngemi een triple bill, een maaltijd en een boeiend onderwerp mee naar Brugge (KAAP) en Antwerpen (De Singel). In oktober organiseren we met de dansers ook een workshop waar iedereen met wat dansbenen kan aan deelnemen. 
Op 25 en 26 oktober neemt criticus en curator Pieter Van Bogaert onze keet over in Oostende. Hij brengt er twee dagen Fort Beau - Een Korte Geschiedenis Van Een Lange Eeuwwisseling, met een fijne selectie aan films en lezingen. 

En eigenlijk is er nog veel, veel meer.. Maar daar moet je even voor door het programma scrollen.