Meer dans in Brugge met Dans in Brugge

Meer dans met Dans in Brugge

Dans in Brugge is het samenwerkingsverband tussen KAAP, Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge voor hedendaagse dans. Deze partners bundelen hun krachten, troeven en eigenheden om samen mogelijk te maken wat ze alleen niet zouden kunnen. 

Dans in Brugge faciliteert samenwerkingen waardoor de drie kunsthuizen bijzonder interessante gezelschappen naar Brugge kunnen uitnodigen. Bijvoorbeeld tijdens Bits of Dance - een ontdekkingsfestival voor en door jonge makers, alsook een reeks voorstellingen, presentaties van werkprocessen en ontmoetingen.

Brugge presenteert niet alleen dans, maar bouwt ook mee aan een nieuwe canon en de vernieuwing van het genre. Een win-win-win situatie dus, waarbij de artistieke ontmoeting van drie sprankelende organisaties meer oplevert dan de som van de delen.

Merel Vercoutere, programmator dans bij KAAP omschrijft het als volgt: “Brugge is geen typische thuisstad voor choreografen. Toch kan de cultuurstad een unieke positie bekleden binnen het internationale residentie-parcours van 'groeiende choreografen'. Door deze bijzondere aandacht voor residenties en tijdelijke creatiemogelijkheden kan Brugge zich op de kaart zetten als vruchtbaar gebied voor de internationale danswereld.

Er wordt ruimte gemaakt voor residenties en ondersteuning van creatieve transities voor mid-careers, voor huisartiesten en voor momenten van reflectie binnen en met de sector.