Kunstenal KAAPt

Brugge

Van donderdag 25 maart tot en met zondag 28 maart kon je gratis op de voormalige Van Marcke site genieten van de artistieke zielenroerselen van meer dan twintig jonge kunstenaars. 

KAAP sloeg de handen in elkaar met Kunstenal, een Brugs jongerenplatform dat de voorbije jaren al met verschillende kunstprojecten uitpakte voor dit fijne project. Kunstencentrum KAAP was aanwezig op de site van januari tot en met eind maart en organiseerde er residenties voor muzikanten, dansers, theatercollectieven enz. Er werden platen en videoclips opgenomen, er werd gedanst, gerepeteerd en gecreëerd maar allemaal achter gesloten deuren. Met dit weekend kon ook KAAP de deuren open zetten om te tonen waar het kunstencentrum ruim drie maanden lang mee bezig was.

Buiten was er werk te bewonderen van meer dan 20 jonge kunstenaars uit Brugge en omgeving, waaronder Frieke Verlé, Wietse, Sammy Slabbinck, Ken Meersman, Fleur Coevoet enz. Installaties, graffiti, stickers, ... de binnenkoer werd omgedoopt tot tijdelijke kunsthal.

Binnen kon je dan weer luisteren naar podcasts, kijken naar video opnames van bands en dance crews en wandelen door een 'achtergelaten' scenografie, die zorgde voor een sferische soundscape en mood in de oude loods. Een pop-up shop van WERF Records was kort aanwezig van donderdag tot vrijdag waar je kon snuisteren door de nieuwste platen van het Brugse label. 

KAAP en Kunstenal klokten af - ondanks de vroege sluiting op vrijdagavond door het regenweer - op een totaal van 1000 bezoekers doorheen het weekend.