Kavka TAKE OVER met Dalilla Hermans

Oostende

Kavka gaat op uitstap 

Voor Take Over 6 treedt het Antwerpse Kavka voor het eerst buiten z'n grenzen en kiest meteen voor het zeetje! Allen richting KAAP | Oostende en wel met Dalilla Hermans als curator!

Samen met een select groepje jongeren zal Dalilla drie dagen werken rond verzet en iconische speeches. Is dit helemaal iets voor jou? Tijd dan om je in te schrijven voor deze unieke driedaagse. Iedereen kan deelnemen (tussen 16 en 26 jaar): afkomst, geloof, gender, seksualiteit of functiebeperking spelen geen rol. Wel nodig: enkele uurtjes vrij zijn op 10, 12 en 14 mei 2022 en een grote dosis creativiteit en goesting.

Wie is Dalilla Hermans?

Dalilla Hermans is schrijfster, theatermaakster, illustratrice, podcast host, columniste en activiste. Dalilla gaf al tal van talks, speeches en is verschenen in zowat alle kranten en op alle televisiezenders. Dat brengt uiteraard heel wat expertise met zich mee. Dalilla is de ultieme ervaringsdeskundige op vlak van publiek spreken en speeches. Samen met een groep jongeren zal Dalilla 3 dagen werken rond verzet en iconische speeches. Wat is nu precies “verzet”? En wat maakt een speech tot een iconische speech? Tijd voor artistiek onderzoek! Dit is de ultieme kans voor de publieke sprekers en activisten van morgen.

Over TAKE OVER

TAKE OVER is een artistiek project dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats en motor is voor innovatie. Het brengt jongeren met artistieke ambities samen met met politici, onderzoekers, ondernemers, activisten, ontwerpers, kunstenaars en actieve burgers. Uit die bijzondere ontmoetingen ontstaan inzichten die de status quo in vraag stellen. TAKE OVER signaleert zo op een eigenzinnige manier wat vandaag borrelt in de ondergrond van de samenleving en voorspelt wat er morgen leeft. Curatoren buigen zich samen met een groep jongeren over een hedendaagse maatschappelijke uitdaging. Samen verdiepen ze zich in dat thema en zoeken ze naar antwoorden. Daarna nemen de jongeren tijdelijk een ruimte over. Die atypische pop-ups vormen zijn plekken waar jongeren hun artistieke denkwijze ontwikkelen, risico’s nemen en procesgericht werken. TAKE OVER’s zijn momenten waar empowerment, co-creatie, participatie, creativiteit en innovatie gecultiveerd worden.

MEEDOEN?
Zin om mee te doen? Dat kan! En het is volledig gratis. Ben je tussen de 16 en 26 jaar oud? Wil je graag werken rond verzet en iconische speeches? Vul dan zo snel mogelijk DIT FORMULIER in zodat het TAKE OVER team en Dalilla je alvast leren kennen! Hou zeker dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2022 vrij. We laten snel van ons horen per mail met meer details.

PRAKTISCH

Locatie: KAAP | Oostende

Data: 

  • Dinsdag 10 mei (17u tot 18u – kennismaking online via ZOOM)
  • Donderdag 12 mei (18u tot 21u - in Oostende)
  • Zaterdag 14 mei (11u - 17u met aansluitend toonmoment - in Oostende)