Integratietafels in Kaffee

Neem plaats aan een integratietafel en ga in interactie ermee

In de Dansaertwijk, in hartje Brussel, in een etalage van RITCS, plaatste Sara Oklobdzija in mei vorige jaar haar eerste Integratietafel: een tafel die vragen stelt, maar die ook zeer goed kan luisteren. Een tafel die vele bedenkingen omtrent inclusie en diversiteit op je afvuurt, die gedachten opneemt en dit tot een actie ombuigt.

Aan de hand van een aantal handige vragen zet de tafel jou in actie! Dit is een tafel die graag brieven van jou ontvangt en ze daarna zal meenemen op een rondreis. Bij de tafel vind je een specifieke menu: net zoals je een drankje op café kan bestellen, kan je ook een uitgesteld gesprek, actie of een activiteit kiezen die je in de latere fase van het project, en in gesprek met kunstenares, zal waarmaken. Kan gebeuren dat je dan een ticket voor een bepaalde concert of tentoonstelling ontvang, ingeschreven wordt voor een workshop of wordt meegenomen in een performance… wie weet.  Deze installatie reisde van Brussel naar Belgrado, van Boedepast naar Antwerpen. En tijdens de paasvakantie is deze dus in Oostende te vinden. 

Tegen oktober 2024 zal Sara 60 mini-interactieve-installaties op zetten, in Vlaanderen en in andere Europese hoofdsteden. De narratieven die de tafel ‘verzamelt’ verwerkt Oklobdzija tot een theater tekst en de voorstelling. Draag je ook bij?

 

Praktisch

Elke dag van de paasvakantie, vanaf 12u