Gezocht: Projectcoördinator Brugs Cultuur Overleg (BCO)

2/5 of 2,5/5 VTE in dienstverband (ook mogelijk op freelance basis)

BEPAALDE DUUR (1 jaar – mogelijk verlengbaar)

In het kader van een structurele uitbouw van het Brugs Cultuur Overleg (BCO), is De Republiek in opdracht van het brede Brugse culturele veld op zoek naar een enthousiaste projectcoördinator om dat veld in Brugge nog meer te verbinden en het een eenduidige stem te geven.

Het platform BCO is meer dan een overlegorgaan van en tussen alle mogelijke culturele spelers van de stad. Het wil de verschillende behoeftes en kansen binnen de brede culturele sector linken aan het rijke aanbod alsook aan de diverse beleidskeuzes, zowel lokaal als nationaal.Projectomschrijving van het platform Brugs Cultuur Overleg

Het BCO is een platform van en voor Brugse culturele spelers. Van socio-cultureel over kunst & cultuur tot erfgoed, van groot tot klein, van amateur tot professioneel, van gesubsidieerd tot

commercieel. Iedereen is welkom want hoe breder het draagvlak, hoe krachtiger de stem.

We beogen een dynamische en open groep die constant groeit en evolueert en zoekt naar hoe we onszelf en elkaar kunnen versterken!

Welke zijn de gedeelde belangen en streefdoelen?

Op welke manier staan we samen sterker?

Welke thema’s en uitdagingen pakken we gezamenlijk aan?

Hoe geven we samen kunst en cultuur in Brugge vorm zodat we aan een diverse en dynamische stad kunnen bouwen?

 

Functieomschrijving voor de coördinator

Als projectcoördinator coördineer en organiseer je samen met de stuurgroep het BCO van A tot Z. Je bent verantwoordelijk voor de uitbouw van een lokaal inspirerend netwerk rond cultuur in alle vormen en je maakt deel uit van het nationaal netwerk van lokale overlegstructuren.

 • Je bent een brugfiguur tussen het beleid en partners uit verschillende culturele lagen. De eerste focus ligt op de verdere uitwerking van de structuur en financiering van het BCO en het implementeren en communiceren van de gezamenlijk geschreven visie van de sector. In samenwerking met de stuurgroep van het BCO bouw je dit netwerk verder uit om een zo groot en divers mogelijke groep partners te verzamelen.
 • Je stemt de taken van het BCO af met andere, reeds bestaande overlegmomenten in de stad.
 • Je brengt de culturele partners bij elkaar rond relevante thema’s zoals gemeenschappelijke uitdagingen als de input voor een nieuw lokaal cultuurbeleid, of het verhogen van de diversiteit in de cultuurparticipatie.
 • Je trekt een project waar culturele samenwerking, in alle maten en gewichten, centraal staat. Je neemt de projectcoördinatie én praktische uitvoering voor je rekening.
 • Je draagt de gedeelde visie uit, staat achter de gemeenschappelijke doelstellingen van het Brugs Cultuur Overleg en omarmt onze stad zoals ook wij dat doen.
 • Je bent vaak aanwezig in het lokale culturele veld en de situatie is je bijgevolg ook niet onbekend.
 • Je volgt de evoluties in het lokale en Vlaamse kunst- en cultuurveld op de voet, trekt en frequenteert de nodige werkgroepen en overleggen.

 

Wie zoeken we? 

We pinnen ons niet vast op één bepaald profiel. Verras ons en overtuig ons in je motivatiebrief. We sommen wel graag enkele zaken op die een mogelijke match en vonk kunnen veroorzaken:

 • Je bent cultuur-minded, het Brugse culturele veld is je niet onbekend of je bent bereid je te verdiepen in het beleid, decreten, maar ook subsidielijnen binnen de stad, regelgeving etc.
 • Je bent een creatieve optimist, diplomaat pur sang en ad rem met een scherpe humor. Je houdt ervan om mensen te raken, te verbinden en te inspireren. Je bent positief ingesteld.
 • Je hebt sterk (sociaal) ondernemende skills, een creatieve denkhouding en een groot empathisch vermogen.
 • Je hebt ervaring met projectcoördinatie en -management. Je kunt zelfstandig werken, weet steeds wat je volgende stap is, maar je bent ook graag deel van een team om samen hands-on doelen te realiseren. Je kunt visie en concepten omzetten in concrete acties en processen.
 • Je legt makkelijk contact en neemt vlot initiatief.
 • Je communiceert helder en gemakkelijk naar collega’s en medewerkers van de partnerorganisaties, beleidsmakers en andere diverse stakeholders.
 • Je neemt initiatief en werkt resultaatgericht.
 • Je bent niet alleen een denker, maar vooral ook een doener.
 • Je kan goed luisteren en bent ook in het bezit van een kritische blik.
 • Je zoekt mee naar nieuwe opportuniteiten en projecten.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en spreekt perfect Nederlands.
 • Je houdt ervan om samen te werken met verschillende organisaties en doelgroepen. We hechten een groot belang aan inclusiviteit. De selecties gebeuren op basis van competenties ongeacht gender, origine, leeftijd of functiebeperking.

 

Aanbod

 • Een 2/5 of 2,5/5 contract van bepaalde duur (1 jaar- mogelijk verlengbaar) / Ook mogelijk op freelance basis.
 • Verloning volgens PC329 – loonbarema B1b + extralegale voordelen (of het equivalent op freelance basis).
 • Een interessante, uitdagende job binnen een dynamische organisatie en dito team. We bieden een omgeving waar mensen boven zichzelf mogen uitstijgen.
 • Flexibele werktijden.

 

Standplaats: De Republiek (Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge)

Het op te richten platform BCO wil stad maken samen met heel veel partners. Als projectcoördinator kom je onder de vleugels van De Republiek (vzw Stadmakers) terecht. 

Zij vormt voor jou de nodige backoffice en ondersteunt jou waar nodig, samen met de onafhankelijke stuurgroep van het BCO die jou aanstuurt. De stuurgroep is nog in opbouw en zal verder professionaliseren met de coördinator aan boord. Je werkt zelfstandig maar tegelijk maak je deel uit van het team van De Republiek om op die manier een breed en inspirerend klankbord te hebben. 

De Republiek is jouw uitvalsbasis waaruit je de stad cultureel mag besmetten. 

 

Solliciteren? 

Stuur je cv en motivatiebrief naar ikwilwerken@republiekbrugge.be tav. Kerlijn Van der Cruyssen. 

Er wordt een eerste selectie gemaakt op basis van de cv’s en motivatiebrieven, deze kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 25 januari 2023. 

Deadline: 12 januari 2023

 

Lees de startnota