Pak Yan Lau foto: Nine Louvel

Pak Yan Lau

Over deze artiest

Pak Yan Lau, geboren in België, met wortels in Hong Kong en nu gevestigd in Brussel, is een geluidskunstenaar, improvisator, muzikant en componist, die in de loop der jaren een rijk, dicht en boeiend klankuniversum heeft ontwikkeld uit geprepareerde piano's, speelgoedpiano's, synths, elektronica en diverse geluidsobjecten. Vaardig vermengt ze elektro-akoestische benaderingen, verkent ze geluid op een betoverende manier, waarbij ze verschillende geluidsbronnen samenvoegt met poëzie, magie en finesse.

Haar solo-inspanningen werden onder andere gedocumenteerd op de uitstekende opname "BOOKS" (2015), prachtige houten object-trilogie uitgebracht op het Silent Water-label, waar het in 3 verschillende delen de wereld van synthesizers-samplers-elektronica verkent, vervolgens de wereld van harmonieën en metallic bassen van verschillende "speelgoedpiano's", en ten slotte het interieur van een geprepareerde vleugel, het transformeren van de conventionele klank in een omhullend gespannen geluidsweefsel.

Haar nauwe samenwerkingen gaan in verschillende richtingen, van grooven (Going) en abstracte texturen (lauroshilau, Duo Pour 454 Chordes) tot crossmediale projecten met fotografen (Stills) en schaduwtheater (Le Poisson et La Perle/ The Fabulous Choi Sisters). Ze componeerde muziek voor danstheater, korte films, geluidswandelingen en documentaires.