Anneleen Boehme, zwart-wit foto door Zi Owl

Anneleen Boehme

Over deze artiest

De West-Vlaamse Anneleen Boehme studeerde jazz contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Hein Van de Geyn en Frans Van der Hoeven, en aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Nic Thys. Ze studeerde er in 2015 cum laude af.

Ze volgde masterclasses bij Larry Grenadier, Mike Rossi, Pierre Vaiana, Stefan Lievestro, Hans Van Oosterhout, Jasper van 't Hof, Brice Soniano en vele anderen. 

Anneleen Boehme is de bassiste van het bekende Belgische jazztrio LABtrio, waarmee ze optrad op talrijke festivals in binnen- en buitenland, en te zien was in diverse nationale en internationale radio- en tv-programma's. 

Ze speelt ook in een aantal andere bands en heeft samengewerkt met jazzmuzikanten als Chris Cheek, Michel Portal, Bert Joris, ... Haar nieuwste band is Grand Picture Palace, een droomproject bestaande uit een jazzkwintet én een strijkkwartet die verschillende liefdes samenbrengen. Boehme leidt en speelt bas met verve, en schreef composities die even krachtig als elegant genremuurtjes doorbreken.