Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch foto: Unerhört 2019 by Palma Fiacco

Zurich Concert - Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch

Praktisch

Een ontmoe­ting die voor muzikale gensters zorgt

De Zwitserse gitarist Dave Gisler is in onze contreien vooral gekend van de band Pilgrim. Sinds 2019 werken Gisler en zijn trio samen met niemand minder dan de Amerikaanse toptrompettiste Jaimie Branch. 

Het trio en Jaimie Branch zijn op releasetournee met hun nieuwe album Zurich Concert (Intakt Records) die werd opgenomen op het Unerhört! Festival 2019. Momenten van zwevende stilte worden gecontrasteerd met enorme uitbarstingen van collectieve improvisatie. 

Het trio maakt muziek in het moment en zoekt naar onbevangen vrijheid. Die combinatie zit ook Jaimie Branch als gegoten. Onder haar inspiratiebronnen noemt ze zowel Miles Davis en Chet Baker als Albert Ayler, Wu-Tang Clan en Pixies. Branch maakte aanvankelijk naam in avant-gardemiddens, en brak vervolgens met haar project Fly or Die ook door bij een ruimer publiek. Haar album ‘Fly or Die II: Bird Dogs of Paradise’ (International Anthem Recording Co.) werd recent nog door Klara bekroond als beste internationale jazz-album van het jaar.

gitaar
Dave Gisler
contrabas
Raffaele Bossard
drums
Lionel Friedli
trompet
Jaimie Branch