Jaimie Branch - foto Totem Ent.

Jaimie Branch

Over deze artiest

De Amerikaanse jazztrompettist en componist Jaimie Branch veegt alle vooroordelen over jazz in één beweging van tafel. Ze wil haar nieuwe thuisstad New York laten horen hoe haar vorige, Chicago, klinkt. Jaimie Branch brengt de swing en vrijheid van de jazz met een punkattitude. Met Fly or Die II. Bird Dogs of Paradise (International Anthem) breit ze een vervolg aan haar Fly or Die-verhaal.

Ze kiest extreme beelden, kiest voor de zwaksten in de maatschappij en laffe politici worden niet gespaard. Fly or Die dus. Zullen we samen vliegen? Zullen we samen hoge toppen scheren of apart ten onder gaan? Ze zingt, en schreeuwt het uit op trompet boven een constante, koortsige groove. Ze windt er geen doekjes om, zo is er een Love Song for assholes & clowns. De passie wint het van de beheersing. Dit is ruwe charme van het soort die de jazz en de muziek in het algemeen vandaag broodnodig heeft.

 

Jaimie Branch overleed op 22 augustus 2022, ze werd 39.

“All the music that ever was and ever will be is here now. It exists in a cloud just above our heads and when we play, we pluck it out of the ether for a lil while before sending it back up.”