scene You are an object to me

You Are an Object to Me - Charlotte Bouckaert

Praktisch

In het atelier van een schilder liggen de objecten misschien stil, maar in zijn beeld bewegen ze. 

In haar laatste voorstelling 11 Seconds, konden we als publiek een uur lang naar een foto van een museum kijken dankzij een speels gedachtenspel over kunst. Nu richt Charlotte Bouckaert in You Are an Object to Me de blik op het dagdagelijkse leven. Haar vraag: hoe het uitgangspunt van stilstand en immobiliteit dat voorwerpen omringt, uitdagen.

Het toneel: een groot wit horizontaal canvas, met daarop dagdagelijkse voorwerpen en performer Marie De Corte. Tussen de zwijgzame, stille objecten en het beweeglijke en expressieve lichaam ontstaat een relatie. Wat als de voorwerpen in beweging komen; aarzelen, wankelen, wegwandelen. Wat als er een ontmoeting plaatsvindt tussen de appels van Cézanne en een paar Morandi vazen. Wat als De Corte in gesprek gaat met een peer.  

In You are an Object to me, haar nieuwste creatie, spoort Charlotte Bouckaert ons aan om de stillevens die achteloos in onze woonkamers ontstaan, opnieuw met verwondering te benaderen. Om onze automatische en routineuze blik, de grootste vijand van het kijken, uit te schakelen. Mens en object laten sporen na in de tijd. Wat zijn de contouren die het leven achterlaat?

"Het is het lot van de dingen en van al wat men kan bezitten om geboren uit duisternis een onverklaarbaar en kort bestaan te kennen in weinig licht. Even zijn ze daar, dan glijden ze weg over de rand, verdwijnen in het niets.” (Bart Verschaffel – kunstfilosoof)

 

Verwacht je aan een performance die jou zal bewegen mede dankzij hoe Marie De Corte de stillevens in actie brengt. 

concept & regie
Charlotte Bouckaert
performance
Marie De Corte
dramaturgie
Bart Van Den Eynde
TECHNISCHE UITVOERING SCENOGRAFIE
Stan Wannet
MUZIEKCOMPOSITIE
Nicolas Roseeuw
techniek
Lucas Van de Voorde
lichtontwerp
Harry Cole
kostuumontwerp
Lieve Pynoo
productie
Platform 0090
Coproductie
KVS - KAAP - C-Takt - Perpodium - Playground (STUK & M, Leuven) Deze productie kwam tot stand met de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en de Vlaamse Gemeenschap
MET DANK AAN
Kunstenwerkplaats Pianofabriek BE 2024