scenefoto whatchamacallit door Clara Hermans

whatchamacallit - Charlotte Goesaert

Praktisch

whatchamacallit is een op de 19e-eeuwse freakshows geïnspireerde performance-expositie van mensen. Geen freaks als sensatie, vertier of reclamebord, geen kunstjes of trucjes, maar vijf spelers die hun lichaam inzetten als kunstobject, kijkobject, machtsobject en lustobject.

Het lichaam is de essentie, techniek is de extensie. Via tv-schermen en soundboxen verbonden aan de performers ontdek je de figuurlijke binnenkant van hun dagelijkse leven en lijven. Wij horen hun afknappers, guilty pleasures, verlangens en confrontaties. De voorstelling speelt op spannende balans van op je gemak zijn en de vraag ‘mag ik mijn ogen over jouw lichaam laten rollen?

 

Onderdeel van het Bits of Dance festival

Bits of Dance is het voorjaarsfestival van Dans in Brugge waarbij de nadruk gelegd wordt op de driehoeksverhouding tussen de kunstenaar, het kunstwerk en het publiek.

Dit kleinere festival brengt een unieke combinatie van expertise-uitwisseling, reflectie, het tonen van work-in-progress en voldragen voorstellingen. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de keuken van de artistieke praktijk, voor de artiest een directe dialoog met de kijker en met collega’s....

De dominante thema’s worden aangebracht door heel diverse makers en focussen op het deseksualiseren van lichamen, de seksualiteit van het niet genormaliseerde lichaam, machtsverhoudingen, subculturen en -genres, ... Deze editie is eveneens de start van het gezamenlijke Dans in Brugge makerstraject dat in 2023 focust op het werk van Lisa Vereertbrugghen.

choreografie
Charlotte Goesaert
performers
Andreia Rodrigues, François Vincent, Véronique Mees, Jef Stevens
dramaturgie
Sara Vanderieck & Sarah Joos(stage)
Geluid- en video compositie
Jochem Baelus
kostuums
Wim Muyllaert
Lichtontwerp
Lucas van Haesbroeck & Barbara De Wit
Technisch ontwerp
Thierry Wilders
Zakelijke leiding
Astrid De Haes
techniek
Alexander Hoogveld
Bouw-ontwerp en bouwer
Laurens Duerinck, Atelier Bontekoe Van Put
grafische vormgeving
Cato Speltincx
productie
Sarah Joos
met dank aan
Karolien Derwael, Rhea Murphy, Steffi Jöris en Joost Maaskant