inmate sessions

Hear, here! - de luisterkamer ikv Inmate Sessions

Praktisch

In oktober 2021 startte de Oostendse organisatie kleinVerhaal in de gevangenis van Brugge een muziek- en animatiefilmatelier.

Samen met Lucinda Ra-leden Mario Debaene (animatiefilm), Giovanni Barcella (drums, percussie) en Jeroen Van Herzeele (sax, ewi, synths) wordt er op frequente basis gewerkt met gedetineerden van de mannenafdeling in de theaterzaal van de gevangenis.

Tijdens de ateliers ontstaat zo een ongedwongen speelruimte waar vrijuit geïmproviseerd en geëxperimenteerd wordt met beeld en klank. Er zijn geen kant en klare scenario's, de gevangenen zijn zelf aan zet. ‘Inmate Sessions’ brengen een open sfeer, artistiek experiment en zuurstof binnen de dikke muren van de gevangenis. Het resulteert in verrassende en intense creaties. Tribale soundscapes vol pulserende percussie en ruisende electronica en spontane animaties ontstaan uit wegwerpmateriaal. Op deze avond culmineert het project in de digitale release van het volwaardige album The Inmate Sessions. We luisteren samen naar dit album, gevolgd door een gesprek met de initiatiefnemers.

Pay what you can

​​​​Voor deze activiteit bepaal je zelf hoeveel je kan betalen. Als je een hogere ticketprijs betaalt, dan maak je het mogelijk dat anderen minder betalen. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en maken we kunst en cultuur toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.