Ten Oorlog I, II & III - Camping Sunset foto: Kathie Danneels

Ten Oorlog I, II & III - Camping Sunset

Praktisch

Het Gentse collectief Camping Sunset trekt er voor de derde zomer op rij op uit, deze keer met Ten Oorlog, de legendarische theatertekst uit 1997 van Tom Lanoye en Luk Perceval, naar Shakespeares The Wars of the Roses.

“Perceval en Lanoye schrijven toneelgeschiedenis,” kopte de Volkskrant na de première. Het liep storm in de schouwburg, de tekstuitgave haalde de boekentoptien en de voorstelling won tal van prijzen.

Camping Sunset maakt een nieuwe bewerking van de klassieker in drie delen en ze spelen die tijdens de zomer niet in één, maar in drie steden. Deel één in Gent, deel twee tijdens TAZ in Oostende en deel drie in Antwerpen.

Na de zomer komt er een ereronde in de vorm van enkele marathonvoorstellingen in elke stad: Ten Oorlog I, II en III na elkaar. In Oostende op 25 en 26 september in een sfeervolle setting. 

Beluister de podcast van De Zendelingen

Praktisch

Tijdens de voorstellingen zijn ruime pauzes voorzien. 

  • Ten Oorlog I: 13:00 -15:00
  • Ten Oorlog II: 16:30 -18:30
  • Ten Oorlog III: 20:00 - 22:00
Camping Sunset is
Aimé Claeys, Ali Can Unal, Arne de Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Erica Van Mulders, Eva Bracke, Flor Van Severen, Freek De Craecker, Gilles Pollak, Hanne Nuyttens, Jana De Kockere, Ibtissam Boulbahaiem
en
Jesse Vandamme, Joeri Happel, Laurens Aneca, Lennert Boots, Lieselot Siddiki, Loes Swaenepoel, Louis Verlinde, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Menzo Kircz, Mitch Van Landeghem, Patricia Kargbo & Soraya van Welsenis
kostuums
Lieselot Sidikki, Louis Verlinde & Alexis Gerlach
scenografie
Gilles Pollak
techniek
Gilles Pollak & Hanne Nuyttens
tekstbewerking vrij naar
Ten oorlog van Tom Lanoye & Luk Perceval
productie- en communicatiecoördinator
Eva Bracke
social media manager
Erica Van Mulders
concept
Carine van Bruggen & Eleonore Van Godtsenhoven
productie
CAMPO, Kunstencentrum Vooruit, Het TheaterFestival, TAZ, kleinVerhaal, KAAP, Mu.ZEE & De Grote Post