Camping Sunset foto: Tina Herbots

Camping Sunset

Over deze artiest

Camping Sunset is een Gents spelerscollectief dat werd opgericht in 2018 door een groep pas afgestudeerde spelers. Het collectief maakt locatievoorstellingen vanuit een liefde voor het spelen en repertoire. Prioriteit is het geloof dat de gedeelde tijd met publiek bijzonder waardevol is voor de creatie en daarom speelt Camping Sunset al na twee weken repeteren met publiek. In hun voorstellingen streven ze naar laagdrempeligheid en inclusie zodat iedere gevestigde of toekomstige theaterliefhebber en iedereen daartussen zich welkom kan voelen.

Camping Sunset maakt en speelt steeds in de zomer: op 25 augustus 2019 gingen de spelers in première met het stuk Zomergasten van Maxim Gorki, in augustus 2020 gaan ze aan de slag met Happiness, een filmscript van Todd Solondz, in De Wasserij in Gent, en in de zomer van 2021 plannen ze de marathonvoorstelling TEN OORLOG, naar de tekst van Tom Lanoye. 

Camping Sunset is Aimé Claeys, Arne de Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Erica Van Mulders, Eva Bracke, Flor Van Severen, Freek De Craecker, Gilles Pollak, Jana De Kockere, Jesse Vandamme, Khalid Koujili El Yakoubi, Lennert Boots, Loes Swaenepoel, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Martha Balthazar, Menzo Kirzc, Mitch Van Landeghem & Mustaf Ahmeti

Camping Sunset wordt gesteund en mede mogelijk gemaakt door CAMPO, Het TheaterFestival, Vooruit en Stad Gent.