Gytha Parmentier, foto door Rudy Carlier

Roestvrij

Praktisch

  • Gratis

Over de schoonheid van de kwetsbaarheid van het ouder worden

ROESTVRIJ neemt je mee in het zog van kinderen en ouderen, op een parcours rond ouder worden, dementie, thuis en identiteit. Het vertrekpunt: hoe kun je van zorginstellingen plekken maken waar het aangenaam vertoeven is, en waar mensen van verschillende generaties elkaar graag ontmoeten? Vertrekkende vanuit de behoeften van de bejaarden, nemen de makers van ONBETAALBAAR samen met de kinderen van SASK, bewoners en kunstenaars (oa Naomi Kerckhove en Rebecca Lenaerts) verschillende ruimtes van woonzorgcentrum Curando onder handen. De kunstenaars praten met de kunstenaars over toekomst en dit ook aan de hand van verhalen van de bewoners. Terugblikken om vooruit te blikken. 

Op 7 mei nodigen we vrienden, familie en iedereen die zin heeft uit op een feestelijke presentatie van wat er in die maanden is gebeurd. 

PRAKTISCH

  • We beginnen om 14u - je bent welkom om aan te sluiten op elk moment. Zie programma onderaan de pagina.
  • Enkel voor de handlezing van Francesca Grilli en de kinderen van het 5e leerjaar dien je op voorhand in te schrijven (gratis).

SPARKS 

SPARKS is een performance die wordt voorafgegaan door een workshop, waarin de gangbare machtsrelatie tussen kind en volwassene op zijn kop gezet wordt. Het is gebaseerd op een kleine maar revolutionaire daad: De lezing van onze toekomst wordt in de handen van kinderen gelegd, als een gebaar van hoop, en een breuk met het verleden.

Na enkele workshopdagen met de kunstenaar en de dichteres Azzurra D'Agostino, begeleidt een groep kinderen uit de buurt een groep volwassenen in de tentoonstellingsruimte. Eén voor één en slechts één keer, nodigen ze een volwassene uit om hun handpalm te laten lezen. Zo starten de kinderen een open, onthullend en interpreterend proces waarbij ze al reflecterend hun toekomstvisie uitdrukken.

In deze voorstelling van SPARKS wordt het contact tussen de handpalmen vervangen door een kleine zaklantaarn; licht wordt zo een element van ongrijpbare overdracht dat de schitterende kracht - de sparks - van een kind vergroot, en het gezamenlijk spel in magie hult.

Schrijf je in voor deze persoonlijke handlezing

Sander De Keere

Sander De Keere is een Belgische muzikant en componist van moderne klassieke muziek. Zijn werk ontstaat vanuit een minimalistische benadering, als een muzikale reflectie op onze dagelijkse levensstijl. Naast muziekproducties voor televisie, theatermuziek, soundtracks voor podcasts en zijn werk als radiopresentator, balanceert zijn praktijk tussen componist en uitvoerend musicus, tussen akoestische en elektronische instrumenten, tussen conceptueel en narratief.

In 2022 bracht hij zijn eerste lp - Primitive Structures - uit bij W.E.R.F. Records.

Danspresentje Gytha Parmentier & Vania D'Angelo 

De dansers werkten een choreografie uit over vroeger en nu, over het leven, over muziek, liefde, plannen, hoop, en alles wat het leven zo schoon maakt.

Programma

14.00u     welkomstwoord directeur woonzorgcentrum + opening expo Roestvrij

14.30u     pianoconcert Sander de Keere (30 min)

14.30u     SPARKS - Francesca Grilli - handlezing op inschrijving per persoon*

15.30u     danspresentje Gytha Parmentier en Vania D’Angelo (10 min)

15.40u     SPARKS - Francesca Grilli - handlezing op inschrijving per persoon*

16.00u     piano concert Sander de Keere (30 min)

16.30u     danspresentje Gytha Parmentier en Vania D’Angelo (10 min)

Doorlopend     expo Roestvrij - project van Onbetaalbaar in samenwerking met leerlingen van het 5e leerjaar van het SASK

 

* inschrijven wenselijk, via ticketlink!