Roestvrij - foto door Nada Zganik

Francesca Grilli - SPARKS (Roestvrij)

Praktisch

Over de schoonheid van de kwetsbaarheid van het ouder worden

ROESTVRIJ neemt je mee in het zog van kinderen en ouderen, op een parcours rond ouder worden, dementie, thuis en identiteit. Het vertrekpunt: hoe kun je van zorginstellingen plekken maken waar het aangenaam vertoeven is, en waar mensen van verschillende generaties elkaar graag ontmoeten? Vertrekkende vanuit de behoeften van de bejaarden, nemen de makers van ONBETAALBAAR samen met de kinderen van SASK, bewoners en kunstenaars (oa Naomi Kerckhove en Rebecca Lenaerts) verschillende ruimtes van woonzorgcentrum Curando onder handen. De kunstenaars praten met de kunstenaars over toekomst en dit ook aan de hand van verhalen van de bewoners. Terugblikken om vooruit te blikken. 

Op 7 mei nodigen we vrienden, familie en iedereen die interesse heeft om langs te komen!

SPARKS

SPARKS is een performance die wordt voorafgegaan door een workshop, waarin de gangbare machtsrelatie tussen kind en volwassene op zijn kop gezet wordt. Het is gebaseerd op een kleine maar revolutionaire daad: De lezing van onze toekomst wordt in de handen van kinderen gelegd, als een gebaar van hoop, en een breuk met het verleden.

Na enkele workshopdagen met de kunstenaar en de dichteres Azzurra D'Agostino, begeleidt een groep kinderen uit de buurt een groep volwassenen in de tentoonstellingsruimte. Eén voor één en slechts één keer, nodigen ze een volwassene uit om hun handpalm te laten lezen. Zo starten de kinderen een open, onthullend en interpreterend proces waarbij ze al reflecterend hun toekomstvisie uitdrukken.

In deze voorstelling van SPARKS wordt het contact tussen de handpalmen vervangen door een kleine zaklantaarn; licht wordt zo een element van ongrijpbare overdracht dat de schitterende kracht - de sparks - van een kind vergroot, en het gezamenlijk spel in magie hult.

(gratis) inschrijving via ticketlink

 

Programma

14.00u     welkomstwoord directeur woonzorgcentrum + opening expo Roestvrij

14.30u     pianoconcert Sander de Keere (30 min)

14.30u     SPARKS - Francesca Grilli - handlezing op inschrijving per persoon*

15.30u     danspresentje Gytha Parmentier en Vania D’Angelo (10 min)

15.40u     SPARKS - Francesca Grilli - handlezing op inschrijving per persoon*

16.00u     piano concert Sander de Keere (30 min)

16.30u     danspresentje Gytha Parmentier en Vania D’Angelo (10 min)

Doorlopend     expo Roestvrij - project van Onbetaalbaar in samenwerking met leerlingen van het 5e leerjaar van het SASK

 

* inschrijven wenselijk, via ticketlink!