Michiel Vandevelde foto: Björn Comhaire / Gastón Core

The Rise - Michiel Vandevelde

Praktisch

Tijdens Bits of Dance organiseert Dans in Brugge maker Michiel Vandevelde een workshop voor iedereen die (semi)professioneel met dans bezig is, of een opleiding dans volgt. 

Michiel Vandevelde (1990) studeerde dans en choreografie aan P.A.R.T.S. en is naast choreograaf ook curator, schrijver en redacteur. In zijn werk sijpelt een vorm van politiek activisme door: hij laat het publiek nadenken over andere sociale, economische en culturele alternatieven als antwoord op dominante logica's. 

Tijdens zijn Makerstraject in Brugge krijgt hij de kans om de veelzijdigheid van zijn artistieke praktijk verder te ontwikkelen. Componiste en muzikante Eva Reiter, en choreograaf Michiel Vandevelde, ontwikkelen een experimentele opera: The Rise. Het project gaat in première in Centre Pompidou (Parijs) september 2024 en speelt in maart 2025 in Brugge. In The Rise worden telkens opnieuw werelden opgebouwd. De voorstelling stelt vragen naar taal, toegang tot kennis, en andere vormen van samenleven. In de voorstelling worden de rollen van dansers en muzikanten omgedraaid. 

Tijdens de workshop duiken we dieper in enkele materialen die ten grondslag liggen van de voorstelling. We gaan o.a. aan de slag met een nieuw ontwikkeld instrument door Reiter, en gaan actief op zoek naar de verbinding tussen dans en muziek.

Praktisch

duur: 10:00 tot 13:00

 

Neem je deel aan één van de workshops, dan krijg je 25% korting op Bits of Dance festivaltickets. Na inschrijving ontvang je een voucher die je kan gebruiken om je korting in te wisselen!