Michiel Vandevelde

Michiel Vandevelde

Over deze artiest

Michiel Vandevelde begon zijn danscarrière op jonge leeftijd bij het Leuvense gezelschap fABULEUS. Sinds zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2012 bouwt hij een praktijk uit als choreograaf, curator, schrijver. De rode draad doorheen deze praktijken is een politiek en artistiek activisme. 

Hij is vandaag actief als choreograaf, curator, schrijver en redacteur. Als curator werkt(e) hij voor oa. Extra City Kunsthal, Het Bos, Bâtard festival, Precarious Pavilions, Kunstencentrum deSingel. 

Hij is als redacteur betrokken bij het tijdschrift Disagree. en hij schreef artikelen voor Etcetera, De Witte Raaf, Rekto:Verso, H ART, Mister Motley, enz. 

Van 2017 tot en met 2021 is Michiel Vandevelde artist in residence in het Brusselse Kaaitheater. In zijn werk onderzoekt hij de elementen die de hedendaagse publieke sfeer vormen of belemmeren. Hij onderzoekt welke andere sociale, economische en culturele alternatieven we ons kunnen inbeelden om dominante logica's en manieren van organiseren in vraag te stellen, uit te dagen en te transformeren. Hij heeft verschillende projecten ontwikkeld in zowel de publieke ruimte als in (podium)kunstinstellingen.