Paal Nilssen-Love CIRCUS  foto: Petra Cvelbar

Paal Nilssen-Love CIRCUS (NO)

Praktisch

Krachtpatser in de avontuurlijke muziekscene

Stap binnen in de opwindende wereld van de Noorse drummer Paal Nilssen-Love, een ware krachtpatser in de avontuurlijke muziekscene. Hij heeft samengewerkt met gerenommeerde artiesten zoals Bugge Wesseltoft, Ingebrigt Håker Flaten en Mats Gustafsson. Samen met de baritonsaxofonist Mats Gustafsson begeleidde hij zelfs zangeres Neneh Cherry tijdens haar gewaagde freejazz verkenningen.

Maar Nilssen-Love is niet alleen een begenadigd drummer; hij heeft ook de muziek gecomponeerd voor CIRCUS, waarbij hij zich liet inspireren door de rijke muzikale tradities van Ethiopië en Brazilië, naast zijn langdurige fascinatie voor de muziek van Mali en Senegal. De nummers op CIRCUS dienen als muzikale landkaarten, waarin elke muzikant de vrijheid heeft om zijn eigen koers en intensiteit te bepalen.

Dit maakt CIRCUS een enerverende en intens meeslepende band, waarbij de muziek zowel diepgaande emoties als opwindende vibes opwekt. Bereid je voor op een muzikale reis die zowel ontroerend als opwindend is, en die je zeker niet onberoerd zal laten. Dit is muziek die je ziel beroert en je zintuigen prikkelt.

“Junglekoorts in het circus: Het gejuich steeg het dak eraf tijdens dit concert en het is een wonder dat we niet allemaal in burgerlijke ongehoorzaamheid vervallen zijn, de tafels omver schoppen en beginnen te dansen.” - muziekcriticus A. Vinger

zang
Juliana Venter
trompet
Thomas Johansson
altsaxofoon
Signe Emmeluth
accordeon
Kalle Moberg
contrabas & elektrische basgitaar
Christian Meaas Svendsen
drums & percussie
Paal Nilssen-Love