VLAMINGO en Moddertong

Open studio's: VLAMINGO + Moddertong

Praktisch

Over taal en thuis zijn

Bij KAAP zit je steeds op de eerste rij om nieuw werk te ontdekken. Tijdens deze double bill presenteren we twee open studio's.

De eerste start om 17u, de tweede om 20u. Tijdens beide open studio's brengen we zowel Moddertong als VLAMINGO.

Opgelet, de open studio om 20u is reeds uitverkocht.

 

 

VLAMINGO - Nela Deleu

VLAMINGO is een intiem verhaal, een monoloog in documentaire vorm. Een autobiografisch spel over integratie. Via persoonlijke ervaringen spit Nela Deleu naar een universeel begrip van: integratie, inburgering, aanpassing, appreciatie … Met een flinke portie humor reflecteert ze over het belang van het Nederlands en algemene taalontwikkeling. En neemt je mee op sleeptouw in haar zoektocht naar middelen en technieken om culturele en mentaliteitsverschillen te overwinnen.

Nela Deleu onthult met VLAMINGO, haar weg om Vlaming te worden, een specifiek intiem en herkenbaar liefdesverhaal. Nela Deleu verhuisde 5 jaar geleden uit Sarajevo Bosnia en Herzegovina - waar ze bekend is als actrice en zangeres - 5 jaar geleden naar Brugge omwille van de liefde. 

Nela speelt in op de actualiteit van het moment. 

MODDERTONG - Sébastien Hendrickx 

Moddertong is verteltheater in het Vlaams, doorspekt met andere talen. Het verhoudt zich losjes tot de begrippendriehoek ‘moeder’, ‘taal’ en ‘aarde’. Een verteller zit samen met het publiek rondom een hoop spullen. Het licht zal veranderen; sommige dingen zullen bewegen; voetnoten zullen weglopen uit de tekst. Langs welke routes kunnen we het vaderland ontvluchten richting moeder aarde? Moeten we onszelf daar nieuwe talen aanleren? Wat moeten we er afleren? Hoe zou het alledaagse leven er in de nabije toekomst uit kunnen zien? Moddertong probeert woorden en dingen, publiek en spreker, mensen en de grond waarop ze zich bevinden, met elkaar in verband te brengen. 

 

Sébastien Hendrickx werkt onder dezelfde titel meerdere jaren verder aan deze voorstelling, die onder invloed van een doorlopend onderzoek en voortdurend wijzigende omstandigheden steeds andere gedaanten zal aannemen. Moddertong gaat dus niet in ‘première’ en daarna op ‘tournee’; elk nieuw toonmoment kan aldus gezien worden als een volwaardige voorstelling. 

 

VLAMINGO

Tekst & spel:
Nela Deleu
coach/assistent dramaturgie
Nele Vereecken
Met de steun van
Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, Larf! De Kazematten

Moddertong

Tekst, scenografie en spel
Sébastien Hendrickx
Spelcoach
Lucius Romeo-Fromm
Dramaturgie
Charlotte De Somviele