Jordy foto: Patrick Van Vlerken

Jordy - Lucinda Ra

Praktisch

Bij Carine

Distellaan 71

Eind augustus 2016 vond een wandelaar op de Gentse Blaarmeersen het levenloze lichaam van de 19-jarige Jordy. Hij stierf van ontbering, helemaal alleen. Jordy belandde na de scheiding van zijn ouders in een pleeggezin en later in een begeleidingstehuis. Toen hij 18 – en dus meerderjarig – werd, trok hij daar de deur achter zich dicht. Dit tragische levenseinde van een instellingskind trekt de hele discussie rond jeugdhulpverlening van meerderjarigen opnieuw open. Vaak blijkt dat deze jongvolwassenen niet genoeg gewapend zijn om de overgang naar de samenleving aan te kunnen. Jordy lijkt door de mazen van het hulpverleningsnet te zijn geglipt. 

Lucinda Ra vertolkt het verhaal van Jordy zoals het werd omschreven door journaliste Eline Bergmans in De Standaard op 2 september 2016. Philippe Flachet is dirigent; Barbara Claes en Kaat Arnaert zingen

KOOP JE TICKETS MET KORTING

Kom je naar 4 of meer voorstellingen kijken? 

Koop dan hier je tickets met 10% korting! 

 

WERKWIJZE

Vul eerst je gegevens in, daarna krijg je een totaaloverzicht van de voorstellingen waar je jouw keuzes kan aanklikken. Bij betaling wordt automatisch een korting van 10% verrekend op jouw totaalbedrag. 

Wil je meerdere tickets voor één voorstelling? Maak dan per deelnemer een abonnement aan.

LOST IN CHAMBRES D'O

Het overkoepelende thema dat we doorheen deze editie weven is dat van LOST. Niet puur het eenzijdige harde verlies. Maar je verloren voelen, iets of iemand verloren zijn. Maar ook het vrijheidsgevoel dat soms hoopvol om de hoek komt loeren, wanneer je vastgeroeste conventies en verhaallijnen en onuitgesproken regels durft loslaten.

duur
20'
dirigent
Philippe Flachet
zang
Barbara Claes en Kaat Arnaert
partners cdo

Chambres d'O is een organisatie van KAAP, TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, Kunstacademie aan Zee en Conservatorium aan Zee