Lucinda Ra foto: EDM

Lucinda Ra

Over deze artiest

Lucinda Ra is een collectief van theatermakers, jazz-muzikanten en beeldend kunstenaars, dat zich als een gelegenheidscollectief gedraagt. Lucinda Ra werkt dus enkel als er zich een project aandient – met een minimum aan overhead, structuur en middelen. Als collectief werkt Lucinda Ra vaak aan de hand van theatrale vormen die niet enkel op de theaterscène thuishoren – dat kan ook gaan over het maken van boeken en teksten, animatiefilm, concerten of expo’s. De makers en projecten van Lucinda Ra zijn niet onopgemerkt gebleven. 

Binnen de kerngroep ontvingen theatermakers als Stefanie Claes en Simon Allemeersch al de prijs Jong Theater op TAZ, nominatie voor de toneelschrijfprijs voor Barbara Claes. Het theaterwerk van de groep kreeg bijvoorbeeld de Roel Verniersprijs of selectie voor Circuit X. Verschillende voorstellingen stonden op het Theaterfestival in Vlaanderen, of op het Nederlandse Theaterfestival. 

Het werk van Lucinda Ra toerde in binnen- en buitenland. Lucinda Ra ontving de Ultima voor Podiumkunsten 2021 van de Vlaamse regering. Lucinda Ra is sterk verbonden met de Gentse cultuurwereld en heeft als vertrouwde co-producenten o.a. VIERNULVIER en de Kopergietery.