Foto: Jazz Brugge

Jazz Brugge - zondag

Praktisch

De dagpassen voor zondag zijn uitverkocht. Koop nu je concertticket!

Ja, je kan nog steeds genieten van Jazz Brugge op zaterdag, meerbepaald van de drie concerten in de Concertzaal: Trombone Ensemble Nabou Claerhout, Sophie Tassignon en Theo Croker

En dat is niet min, want je krijgt voor een luttele € 25 (of € 13 als je jonger bent dan 26) toegang tot drie fantastische concerten*! 

Sta klaar om ondergedompeld te worden in een avond vol wereldse jazzklanken met optredens van het droomensemble van Nabou Claerhout, een poëtische ontmoeting met Sophie Tassignon en de (jazz/hiphop/R&B) grensoverschrijvende Theo Croker.

En extra waarschuwing: heb je interesse in een dagpas voor vrijdag.. Don't sleep on it!

Opgelet: dit ticket geeft enkel toegang tot de concerten in de Concertzaal

 

Jazz Brugge - zondag

Op de laatste dag van Jazz Brugge worden we verwend met een verbluffende line-up die elke jazzliefhebber zal doen tintelen. Sophie Tassignon brengt haar nieuwe album, "KHYAL" - een prachtige combinatie van Syrische gedichten en jazzcomposities. Nabou Claerhout trommelt haar droomensemble op, bestaande uit vijf unieke jazztrombonisten die bruisen van speelsheid. Theo Croker, de visionaire trompettist, verkent moedig de grenzen tussen hiphop, R&B en jazz, en tilt ze naar nieuwe hoogten. De laatste Belgium Booms act van het weekend wordt ook voorgesteld, nl. Lucid Lucia (ontpopt uit BRZZVLL). En last but not least, Dans Kapot, een explosieve mix van dynamische muziek en meeslepende dans, zorgt voor een knallende performance. Bereid je voor op een onvergetelijke afsluiter!


Trombone Ensemble Nabou Claerhout

15u, Concertzaal

Een eigen ensemble was al jaren een van de droomprojecten op Belgische trombonist Nabou Claerhout’s bucketlist, en dankzij Jong Jazztalent Gent en Rataplan zag ze die creatie in het voorjaar van 2022 werkelijkheid worden. Tijdens het schrijven van het repertoire voor dit ensemble verkende ze de brede mogelijkheden van de trombone: "Het doel is om je zowel te verwennen met warme, zachte, dragende partijen als om daarna het pittige en hartelijke karakter van de trombone te ontdekken." - althans Claerhout. 

De ritmische speelsheid, die we vaker horen in Nabou's composities met haar kwartet N∆BOU, sijpelt ook hier subtiel door. Ondanks de ongewone bezetting van vijf uiteenlopende jazztrombonisten, elk met een andere achtergrond, krijg je toch een zeer homogeen geluid te horen, dat bol staat van speelsheid en kleine details.

Trombone Ensemble Nabou Claerhout


Lucid Lucia

BELGIUM BOOMS SELECTIE

16.05u, Kamermuziekzaal

Lucid Lucia (voorheen: BRZZVLL) presenteert hun nieuwe album Ever Changing Light, een volwaardige opvolger van het gelijknamige minialbum uit 2021 (SDBAN Records). We zagen Lucid Lucia onlangs de foyer van de Antwerpse Roma betoveren met een sprankelende set boordevol grooves en welgemikte soli. Lucid Lucia grossiert in dansbare jazz, spacey sounds, rollende beats en knisperende solo's. Lucid Lucia staat voor een vrije vorm van muzikale expressie en weet gloedvol te balanceren tussen het gecomponeerde en het vrije.

Lucid Lucia


Sophie Tassignon - KHYAL

17u, Concertzaal

KHYAL is afgeleid van het Arabische woord voor “verbeelding” en kan worden vertaald als de “herinnering aan en het verlangen naar iets dat al lang voorbij is”. De Duitse zangeres en componiste met Belgische roots Sophie Tassignon heeft ruim 10 albums uitgebracht op verschillende labels en toerde door Europa, Noord-Amerika en China. Haar nieuwste project KHYAL is een muzikale ontmoeting tussen Westerse en Oosterse culturen. Deze muziek vertegenwoordigt de tolerantie en acceptatie van mensen van over de hele wereld, ongeacht hun achtergrond of geloofssysteem, en biedt een blik op de schoonheid en artisticiteit die kan ontstaan door interculturele samenwerking.

Sophie Tassignon


Theo Croker - Love Quantum

19u, Concertzaal

Muzikale verhalenverteller Theo Croker is de kleinzoon van jazztrompettist Doc Cheatham en stelde als tiener al big bands samen. Sinds 2014 wordt hij dankzij zijn album Afro Physicist in één adem genoemd met de nieuwe zelfbewuste generatie van jazzartiesten zoals Shabaka Hutchings en Christian Scott.  Tijdens de lockdown schreef Croker zijn zesde album Love Quantum. Op dit album combineert hij de verwarring en (wan)hoop van die tijd in een eigentijdse sound met een intensiteit die je bij de keel grijpt. Croker blijft indruk maken met elke release, waarbij hij grenzen tussen hiphop, jazz en R&B overstijgt.

Theo Croker


Dans Kapot 

20.05u, Studio 1

W.E.R.F. records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie unieke creaties waarvoor ze de handen in elkaar slaan. Naast de albumrelease van Chris Joris op vrijdag pakken we op zondag uit met het unieke interdisciplinaire project onder de titel Dans Kapot, waarvoor knaltrio Don Kapot samenwerkt met vier dansers voor een spetterend spektakel, onder leiding van Alexandros “Greco” Anastasiadis. De dansers en Don Kapot hadden hun eerste muzikale dansuitspatting in 2019 tijdens DANSAND!.

Hun extraverte benadering van het podium, hun liefde voor lichamelijkheid en speelsheid, samen met de levendigheid van de band, deden het idee ontstaan: wat als je dat energieke geluid zou combineren met beweging, de muzikanten met dansers en wat als je fysieke vorm en acties zou geven aan de muziek? Dans Kapot werd geboren. Het resultaat van verschillende residenties met deze zevenkoppige bende, staat garant voor een knetterende voorstelling.

Dans Kapot

Programma zondag 19 november

 • 15u - 15.50u Trombone Ensemble Nabou Claerhout (Concertzaal)
 • 16.05u - 16.45u Lucid Lucia (Kamermuziekzaal)
 • 17u - 17.50u Sophie Tassignon (Concertzaal)
 • 19u - 19.50u Theo Croker (Concertzaal)
 • 20.05u - 20.55u Dans Kapot (Studio 1)

 

PRAKTISCH

 • Dagpas (per dag)
  • VVK € 35 / € 23,10 (-35j) / € 18 (-26j)
  • ADD € 39
 • Festivalpas (drie dagen geldig)
  • VVK € 85 / € 42,50 (-26j)
  • ADD € 89

ENG

On the last day of Jazz Brugge, we’re treated with a stunning line-up that will titillate the senses of every jazz lover. Sophie Tassignon brings her new album ‘KHYAL” (W.E.R.F. records release), a superb combination of Syrian poems and jazz compositions. Nabou Claerhout drums up her dream ensemble, existing of five unique jazz trombone players that are teeming with playfulness. Theo Crocker, the visionary trumpet player, bravely explores the boundaries of hip-hop, R&B and jazz, and lifts them to new heights. The final Belgium Booms act will be presented on this day as well, Lucid Lucia (ex-BRZZVLL)And last but not least, Dans Kapot, an explosive mix of dynamic music and captivating dance, will bring a booming performance. Prepare yourself, Jazz Brugge will go out with a bang!

Dans Kapot

Lucid Lucia

Sophie Tassignon

Theo Croker

Trombone Ensemble Nabou Claerhout

Programma zondag
Timetable weekend