Jardin Poilu foto: Boris Breugel

Jardin Poilu - Francesca Chiodi Latini

Praktisch

The poetic is the familiar dissolving into the strange, and ourselves with it. “Inner experience”,
George Bataille

Jardin Poilu creëert een universum via bewegende lijven, jabbertalk en via een minutieus gekozen scenografie, kostumering en licht. 

Geïnspireerd door de kale arctische toendra roept Jardin Poilu een landschap op van een natuur zonder bomen: een desolaat stuk van een wereld zo wit als sneeuw, en zo koud als ijs. Er wordt gespeeld met herinneringen aan fragmenten uit de kindertijd: de warme genegenheid van het gezin, de harmonieuze momenten van samenzijn en de bijhorende kleine conflicten. We herkennen het door elkaar praten, het geplaag en de spelletjes.  Alledaagse momenten worden afgewisseld met poëtische beelden, die de toeschouwer meenemen op een reis die de tastbare realiteit met abstractie verweeft. 

Jardin Poilu is de eerste groepschoreografie van de getalenteerde Francesca Chiodi Latini. Deze jonge danseres was reeds te zien in werk van Lisbeth Gruwez en Marcelo Evelin. Ze studeerde af in 2017 aan de Artesis Hogeschool – dans en pitchte datzelfde jaar het concept voor deze voorstelling in het kader van de Roel Verniersprijs van het Theaterfestival.  

In 2020 deelde het gezelschap een eerste keer een stuk van deze voorstelling in kader van Bits of Dance, in De Groenplaats. Nu zoveel jaar - en één pandemie - later komt ze terug naar Brugge om de avondvullende voorstelling voor het grote publiek te presenteren.

concept & choreografie
Francesca Chiodi Latini
performer & co-creator
Jacopo Buccino, Giada Castioni, Kaori Ishiguro
muziek
Poor Isa (Ruben Machtelinckx & Frederik Leroux)
set & kostuumontwerp
Miguel Peñaranda
sound design
Thomas Jillings
visuals
Boris Bruegel
video
Henri Ardui
productie
wp Zimmer
coproductie
KAAP, C-Takt
with support of
Stad Antwerpen