Inter-face - Benjamin Vandewalle

Inter-face - Benjamin Vandewalle

Praktisch

Een choreografie van licht

“Ik is een ander” — Arthur Rimbaud

De Duitse filosoof Thomas Metzinger heeft aangetoond dat het Zelf een zinsbegoocheling is: niet iets dat bestaat, maar een proces dat voortdurend in opbouw en in verandering is op basis van fenomenologische ervaringen. Het beeld dat we van ons Zelf hebben is dus niet stabiel of vast, maar vloeibaar, omdat het altijd in projectie is.

Met Inter-face creëert Benjamin Vandewalle een minitheater voor de openbare ruimte waarin iedereen tegelijk acteur en toeschouwer is. Een choreografie van licht en een transparante spiegel maken ons bewust van de vloeibaarheid van het beeld van ons Zelf. Net als bij de illusie van de rubberen hand, waarbij patiënten een rubberen hand als hun eigen hand aanvoelen, kan deze installatie je naar de ander laten kijken alsof hij jou is, en naar jezelf alsof jij een ‘ander’ bent.

Inter-face (een project van Studio Cité) is een in situ pilootproject en heeft een creatie subsidie ontvangen van het ACT project, medegefinancierd door het Creative Europe Programme of the European Union.

Praktisch

  • Enkel op zaterdag 8 & 15 mei, zondag 9 & 16 mei
  • Doorlopend te beleven van 09.30u tot 12u en van 13u tot 17u
  • Gratis (= inbegrepen in museumticket)

Credits

concept & regie
Benjamin Vandewalle
compositie
Yoann Durant, Laryssa Kim
geluid
Gert Aertsen, Leander Schönweger
technische coördinatie
Hans Van Wambeke, Jonas Vanhullebusch
technisch ingenieur
Joris Festjens
technische ondersteuning
Bjørn Gunnar Otten
grafisch ontwerp
Fien Robbe
coproductie
Atelier 231, Festival di Terni, Freedom Festival, La Strada Graz, Lieux publics, Norfolk & Norwich Festival, Østfold kulturutvikling, Oerol Festival, Theater op de Markt en UZ Arts
met dank aan
Aernout Vandewalle, CB service, Ivan Lucadamo