Benjamin Vandewalle - foto door Wouter Van Vooren

Benjamin Vandewalle

Benjamin Vandewalle studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en studeerde af aan P.A.R.T.S. in 2006. Al van jongs af aan is ‘perceptie’ het centrale thema in zijn werk. Hij creëert beweging - niet alleen met het lichaam van de performer, maar ook met dat van de toeschouwer. Zijn werk gaat over het delen van nieuwe ervaringen en perspectieven met een groot publiek.

Benjamin Vandewalle is geïnteresseerd in dans als studie en is een toegewijde leraar voor zowel kinderen, amateurs, studenten en professionals. Hij was gastdocent aan het KASK en MUDA en creëerde ook een gast choreografie voor Passerelle. Hij werkte samen met de dansschool Nyakaza in Zuid-Afrika, lanceerde het project Comfusao in Mozambique en begeleidde tweemaal een groep dansstudenten van P.A.R.T.S. dansstudenten tijdens een uitwisselingsproject in Senegal. Samen met filosoof Jan Knops en een groep schoolkinderen uit Molenbeek, maakte hij de documentaires (un)usual en Movements.

Benjamin Vandewalle attended the Royal Ballet School of Antwerp and graduated at P.A.R.T.S. in 2006. From an early age, 'perception' has been at the centre of his work. He creates movement – not only in the performer’s body but also in the spectator’s. His work is about sharing new experiences and perspectives with a large audience .

Benjamin Vandewalle is interested in dance education and is a dedicated teacher for children, amateurs, students as well as professionals. He was guest teacher at the KASK and MUDA and also created a guest choreography for Passerelle (Kortrijk, BE). He collaborated with the dance school Nyakaza in South Africa, launched the project Comfusao in Mozambique and accompanied a group of P.A.R.T.S. dance students during an exchange project in Senegal. In a collaboratory project with philosopher Jan Cnops and a group of school children from Molenbeek (Brussels) he made the documentaries (un)usual and Movements.