Dounia Mahammed foto: BILL.be

Dounia Mahammed

Over deze artiest

Dounia Mahammed studeerde in 2015 af aan de  afdeling drama van het KASK in Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Als schrijfster en actrice heeft Dounia een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schippert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling.  

Tijdens haar studies maakte ze onder meer de voorstelling Woudwachten (2014) met de  bezoekers van Villa Voortman in Gent. In augustus 2016 won Dounia Mahammed met Salut Copain de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee. Daarna creëerde ze samen met muzikant Alan Van Rompuy w a t e r w a s w a s s e r.  

In 2020 ging Panic & Other Attacks in premiere: een samenwerking met Roos Nieboer. Haar meest recente creatie is een samenwerking met Alan Van Rompuy, samen werken ze aan Gnab◊rretn¡, een project dat tussen een voorstelling en een concert in valt.