Fabelachtige stad collage + Frederik Leroux

Fabelachtige stad + Citybooks + Frederik Leroux

Praktisch

Fabelachtige stad (15u)

Beestig Brugge tot leven gewekt

De voorstelling Fabelachtige stad vertrekt van de gelijknamige podcast, waarin zes stedelingen geportretteerd worden. Vertrekpunt is een memorabele ontmoeting tussen mens en dier. In de voorstelling zijn het de dieren uit de verhalen die de draad oppikken. Via de muzikale improvisaties van Ruben Nachtergaele en Anneleen Boehme, en de live schilderijen van gerenommeerd illustrator Randall Casaer, krijgen de dieren zelf hun zeg in de zaak: de toestand van de mens en de planeet anno 2021.

Meer over Fabelachtige stad

ENG

The performance Fabelachtige stad is based on the podcast of the same name, in which six city dwellers are portrayed. The starting point is a memorable encounter between man and animal. Through the musical improvisations of Ruben Nachtergaele and Anneleen Boehme, and the live paintings of renowned illustrator Randall Casaer, the animals themselves get their say in the matter: the state of man and the planet in the year 2021.

Voorstelling citybooks ‘Gestures’ - Jelena Jureša (16u)

Brugge in 24 foto's 

Voor Citybooks liet beeldend kunstenaar en filmmaker Jelena Jureša zich in het voorjaar van 2021 inspireren door de stad Brugge. Jelena Jureša brengt in een intrigerend stadsportret in 24 foto’s heden en verleden losjes met elkaar in verbinding, en laat zo een nieuw narratief ontstaan.

‘Ik voelde me altijd claustrofobisch in Brugge. De oorzaak waren niet de smalle straatjes van de stad, of de decor-achtige façades. Het ongemakkelijke gevoel werd veroorzaakt door de voortdurende stormloop van witte Amerikaanse toeristen. Met hun camera’s en telefoons stevig vastgeklampt, beschouwen ze de stad Brugge slechts als een ideale achtergrond voor de fotografische trofeeën die ze naar huis willen meenemen. Tijdens de pandemie leek de stad echter veranderd in een verlaten set.’ - Jelena Jureša.

Jelena trok erop uit met haar fototoestel en ontdekte er een dagelijkse dosis drama, pijnen en kwalen. Ze raakte in de ban van de gesticulerende handen op de schilderijen van de Vlaamse Primitieven en bekeek deze obsessief...

PRAKTISCH

  • Opgelet: een Covid Safe Ticket is voorlopig verplicht voor alle activiteiten. We houden tickethouders steeds op de hoogte over alle laatste coronamaatregelen!

ENG

Visual artist and filmmaker Jelena Jureša made an intriguing portrait of Bruges in the spring of 2021. With her camera she captured the drama, pains and ailments of the city. Twenty-four pictures connect past and present and create a new narrative. 

Frederik Leroux (17u)

Snarenvirtuoos Frederik Leroux sluit AMOK af

Op een vijfsnarige banjo maakt Frederik Leroux ingetogen muziek, waarin hij de mogelijkheden van het instrument herdenkt. Met een combinatie van subtiele manipulaties, stem en field recording plaatst hij banjo in een atypisch kader. Vertrekkend vanuit repetitieve patronen en songstructuren zoekt hij de suggestie op. Recent bracht hij samen met Ruben Machtelinckx, als Poor Isa, het album, Let's Drink The Sea And Dance, uit bij Aspen Edities.

Ter afsluiting van AMOK geeft Leroux deze zondagnamiddag een intiem soloconcert.

ENG

On a five-string banjo, Frederik Leroux makes subdued music in which he rethinks the instrument's possibilities. With a combination of subtle manipulations, voice and field recording, he places the banjo in an atypical framework. 

Fabelachtige Stad

contrabas
Anneleen Boehme
geluidskunstenaar
Ruben Nachtergaele
illustraties
Randall Casaer
tekst
Eva De Groote

Frederik Leroux

gitaar & banjo
Frederik Leroux