Fabelachtige stad collage

Fabelachtige stad

Praktisch

  • VVK € 14

Beestig Brugge tot leven gewekt

De voorstelling Fabelachtige stad vertrekt van de gelijknamige podcast, waarin zes stedelingen geportretteerd worden. Vertrekpunt is een memorabele ontmoeting tussen mens en dier.

In de voorstelling zijn het de dieren uit de verhalen die de draad oppikken. Via de muzikale improvisaties van Ruben Nachtergaele en Anneleen Boehme, en de live schilderijen van gerenommeerd illustrator Randall Casaer, krijgen de dieren zelf hun zeg in de zaak: de toestand van de mens en de planeet anno 2021.

De podcasts én wandeling

Wetenschappers trekken aan de alarmbel: de biodiversiteit krimpt aan een steeds sneller tempo. Onze leefomgeving dreigt de komende jaren drastisch te veranderen. 

Hoe ziet de relatie van de mens tot de natuurlijke omgeving eruit, nu we steeds meer in een stedelijke omgeving wonen? Voor de podcastreeks Fabelachtige stad trekken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Illustrator Randall Casaer vangt de magie daarvan in een reeks bijzondere beelden.

Luister hier naar de podcastreeks Fabelachtige stad

Credits

contrabas
Anneleen Boehme
geluidskunstenaar
Ruben Nachtergaele
stem en performance
Eva De Groote
illustraties
Randall Casaer
dramaturgie
Elisa Demarré
Productie
KAAP
Coproductie
Concertgebouw Brugge